Na Letné Sparta neumí. Dukla si odváží překvapivý bod

Aleš Vávra Aleš Vávra
25. 11. 2011 22:06
Sparta potřetí v řadě nedala doma gól
Sparta potřetí v řadě doma nevstřelila gól. Nepomohl ani Václav Kadlec.
Sparta potřetí v řadě doma nevstřelila gól. Nepomohl ani Václav Kadlec. | Foto: Lukáš Drštička

Praha - 0:3, 0:3, 0:0. Takové jsou poslední tři ligové výsledky pražské Sparty v domácí Generali aréně. Letenských se doma hrubě nedaří, což potvrdila předehrávka 15. kola Gambrinus ligy.

Sparta nedokázala po Liberci a Mladé Boleslavi vstřelit gól ani Dukle Praha a z utkání bere pouze bod.

Venku ovšem vyhrála všechny duely, a tak stále zůstává se sedmibodovým náskokem na čele ligové tabulky, na němž už jistě přezimuje. Proti Dukle Sparta uhrála vůbec svou první remízu v letošním ročníku soutěže.

Čtěte také:

Vondrášek z Teplic simuloval. Zaplatí pokutu 20 tisíc
Liberec zažije fotbalový div. 103 gólů se nalepí na 99

Domácí podali bezkrevný výkon a vytvořili si minimum šancí, naopak Dukla předvedla nebojácnou hru a prakticky po celý zápas hrozila z brejků.

Sparta začala aktivně, citelná byla snaha napravit předchozí domácí nezdary. Šanci měl Matějovský, který vystihl chybnou malou domů Vorla. Mikula však Duklu na brankové čáře zachránil.

Nápor "rudých" ale záhy ustal a šokovat Letnou mohl Lietava. Jeho oblouček sice přeletěl Švengera, mířil ovšem vedle. Své šance pak v závěru poločasu neproměnili hostující Svatonský a domácí Sionko.

Čtyři minuty po obrátce se sám na malém vápně zjevil Hanousek, jeho hlavička ale nebyla přesná.

Sparťanští trenéři ve druhé půli poslali do hry Kweukeho i Slepičku, posílený útok ale působil pramálo nebezpečným dojmem. Přesto mohla Sparta urvat šťastnou výhru, v poslední minutě ovšem Hušbauer trefil po rohu pouze tyč.


15. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Adámek - Pelikán, Marek. ŽK: Hušbauer - Vorel. Diváci: 7454.

Sparta: Švenger - Vidlička, Brabec, Jarošík, Pamič - Hušbauer - Sionko, Matějovský, Grajciar (56. Kweuke), Krejčí (73. Podaný) - Kadlec (82. Slepička). Trenér: Chovanec.

Dukla: Rada - Hašek, Mikula, Vorel, Vrzal - Malý (86. Šmíd), Gedeon, Hanousek - Svatonský (65. Markovič), Lietava, Berger (84. Pázler). Trenér: Kozel.

 

Právě se děje

Další zprávy