Slavia pod Strakou dál válí. Doma porazila i Plzeň

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
6. 11. 2011 19:00
Slavia - Plzeň 2:1, M. Boleslav - Dukla 3:1

Praha - Fotbalisté pražské Slavie pokračují pod vedením Františka Straky ve vítězné jízdě, když ve 13. kole první ligy porazili na svém hřišti obhájce titulu z Plzně 2:1, a zvítězili tak potřetí v řadě.

Plzeň, která v Synot Tip Areně měla v úterý domácí prostředí při zápase Ligy mistrů s Barcelonou, sice vedla zásluhou gólu Koláře z 28. minuty, Slavia však ještě do konce první půle zásluhou Pospěcha a Hůrky skóre otočila. 

Viktoria tak přišla po sedmi zápasech o svou ligovou neporazitelnost, klesla v tabulce na čtvrté místo a na vedoucí Spartu ztrácí už devět bodů. Slavia se posunula na devátou příčku a na Plzeň ztrácí už jen šest bodů.

Čtěte také:
Sparta vyhrála na Sigmě, Liberec deklasoval Budějovice
Breznaník je hvězdou ligy. ´Vykopli´ ho do ní za trest
FOTO Kadlec zařídil výhru na Hané, Heinz spílal sudímu

Na třetí místo o bod před Plzeň se dostali fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří doma porazili pražskou Duklu 3:1.

Také Středočeši prohrávali, když se v 18. minutě trefil Lietava, na konci prvního poločasu však vyrovnal Chramosta a v úvodu toho druhého otočil skóre Rolko. Výhru pak v závěru pojistil Kulič.

Na šestou příčku se posunuli fotbalisté Teplic, kteří v zápase s dramatickou koncovkou doma porazili Slovácko 2:1.

V závěru prvního poločasu poslal Severočechy do vedení bosenský útočník Mahmutovič, tři minuty před koncem druhé půle však z penalty vyrovnal Volešák. V nastavení však dostaly výhodu pokutového kopu Teplice a také Mahmutovič ji proměnil.

Výsledky:

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 2:1 (2:1)

Branky: 33. Pospěch, 40. Hurka - 28. Kolář. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Košec. ŽK: Nitrianský, Latka, Jarolím - Bakoš. Diváci: 8545.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Trubila - Cicman - Vlček (85. Zákostelský), Jarolím, Milutinovič (80. Duranski), Hurka - Pospěch (52. Paprčiak). Trenér: Straka.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský (37. Řezník) - Horváth, Jiráček - Petržela (71. Ďuriš), Kolář, Pilař (85. Fillo) - Bakoš. Trenér: Vrba.

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 3:1 (1:1)

Branky: 45. Chramosta, 56. Rolko, 88. Kulič - 18. Lietava. Rozhodčí: Hrubeš - Lhoták, Kocián. ŽK: Ščuk - Gedeon. Diváci: 4047.
Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Johana, Rolko, Šírl - Ščuk, Procházka, Zahustel (87. Kalina), Štohanzl - Kulič (90. Wojnar), Chramosta (80. Řezníček). Trenér: Koubek.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Pospíšil (84. Nečas) - Malý (44. Podrazký), Hanousek, Gedeon (77. Přeučil) - Berger, Lietava, Markovič. Trenér: Kozel.

FK Teplice - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)

Branky: 44. a 90.+1 z pen. Mahmutovič. - 87. Volešák z pen. Rozhodčí: Adam - Nádvorník, Štěrba. ŽK: Smejkal - Kubáň. ČK: 90.+1 Kubáň (Slovácko). Diváci: 3012.
Teplice: Grigar - Vondrášek, P. Lukáš, Smejkal, Rosa - Kerič, Siva, Vachoušek (80. Čajič), Stožický (39. Vůch) - Jindráček, Mahmutovič. Trenér: Rada.
Slovácko: Filipko - Reinberk, Trousil, Košút, Kubáň - Ondřejka, Daníček, Kordula, Pavelka, Valenta (75. Volešák)- J. Lukáš (71. Kerbr). Trenér: Soukup.

 

Právě se děje

Další zprávy