Spartě hrozí trest. Za rasismus vůči GebreSelassiemu

ČTK ČTK
27. 10. 2011 22:00
Spartu si předvolala disciplinární komise
Theodor Gebre Sellasie
Theodor Gebre Sellasie | Foto: fcslovanliberec.cz

Praha - Disciplinární komise fotbalové asociace zahájila řízení s pražskou Spartou kvůli rasistickým projevům diváků vůči libereckému Theodoru Gebre Selassiemu v zápase 10. ligového kola.

Na příští zasedání disciplinárka vedle reprezentačního beka předvolala zástupce pořádajícího letenského klubu a technického delegáta utkání.

Komise dnes řešila také běžnou agendu. V jejím rámci zastavila na dvě soutěžní utkání činnost českobudějovickému stoperovi Davidu Horejšovi, který byl v minulém kole vyloučen na Slavii za nakopnutí soupeře zezadu bez možnosti hrát míč.

Čtěte také:

Žižkovský Zapalač si za doping nezahraje rok a půl
Nevyloučil Brabce za kung-fu kop. Nezapíská si 4 zápasy

O polovinu nižší trest dostali David Pavelka ze Slovácka a Lukáš Bodeček ze Žižkova. Oba byli vyloučeni po druhé žluté kartě.

Za čtvrté karetní napomínání si v nadcházejícím kole nezahrají teplický Václav Ježdík, příbramský Lukáš Hejda, žižkovský Marcel Šťastný a Ondřej Kúdela z Mladé Boleslavi.

Ve druhé lize si stejný trest odpykají Jaroslav Nesvadba ze Sezimova Ústí, čáslavský David Fikejz, Jan Penc ze střížkovských Bohemians Praha, Tomáš Jursa z Karviné, jihlavský Karol Karlík a Pavel Džuban z Ústí nad Labem.

 

Právě se děje

Další zprávy