Straka zahájil porážkou, Slavia padla na Žižkově

Aleš Vávra Aleš Vávra
17. 10. 2011 20:28
Utkání rozhodl bývalý slávista Kalivoda
Slavia prohrála na Žižkově.
Slavia prohrála na Žižkově. | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Premiéra kouče Františka Straky na lavičce pražské Slavie dopadla špatně. Sešívaní v derby nestačili na Viktorii Žižkov, když na jejím hřišti prohráli těsně 0:1.

Jedinou branku zápasu dal už v prvním poločase exslávista David Kalivoda, který gól odmítl slavit a po zápase si osamocen užil děkovačku hostujících příznívců.

Slavia měla ve druhém poločase několik velkých šancí, výborný výkon ovšem podal brankář Žižkova Tomáš Vaclík.

Samotnému duelu předcházel protestní pochod slávistických fans, kteří vyjádřili nesouhlas s angažováním sparťana Straky. Také při zápase musel kouč skousnout veskrze nepřátelskou atmosféru.

Čtěte také:

ŽIVĚ Žižkov - Slavia 1:0, hosty vychytal skvělý Vaclík
Slávisté dorazili na Žižkov. Urážky na stadion nesmí

Zápas začala Slavia dobře, úvodní náznaky ofenzivního fotbalu ovšem brzy vystřídala bezbřehá nuda.

Klíčové okamžiky přišly po necelé půlhodině hry. Nejprve ve 28. minutě slávista Blažek po přihrávce Pospěcha pálil vysoko nad, a za dvě minuty přišel trest.

Kalivoda prostrčil míč mezi nohama stopera Kaufmana a parádní individuální akci zakončil přesnou střelou do horního rohu.

Ve druhé půli Slavia zlepšila hru a vytvořila si trvalou územní převahu. Přispěl k tomu hlavně aktivní Janda, který těsně před pauzou vystřídal zraněného Petráka.

David Kalivoda ještě v dresu Slavie.
David Kalivoda ještě v dresu Slavie. | Foto: Reuters

Hned v první minutě mohl vyrovnat Blažek, jeho hlavička ovšem mířila vedle. Největší šance hostů pak přišly po hodině hry. Nejprve Latku famózně vychytal Vaclík a poté Kaufman zamířil vysoko na tribunu.

Žižkov už se pouze bránil a v 90. minutě musel děkovat skvělému Vaclíkovi. Mladý brankář se vytáhl proti Jarolímově přesné a tvrdé střele.

Hosté těsně po závěrečném hvizdu zmizeli do kabin a nešli ani na tradiční děkovačku fanouškům. Tu si užil pouze domácí Kalivoda.


Viktoria Žižkov - Slavia Praha 1:0
(1:0)
Branka: 30. Kalivoda. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Pilný. ŽK: Súkenník, Kadeřábek, Lafrance, Slodowy - Kaufman, Pospěch. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Žižkov: Vaclík - Šťastný (85. Slodowy), Bodeček, Procházka, Starý - Lafrance - Kadeřábek, Kalivoda (72. Bořil), Súkenník, Mach - Böhm (88. Kalod). Trenér: Pulpit.

Slavia: Čontofalský - Dostál, Kaufman, Latka, Hubáček - Vlček (58. Hurka), Jarolím, Petrák (45. Janda), Hloušek - Pospěch, Blažek (80. Milutinovič). Trenér: Straka.

 

Právě se děje

Další zprávy