Po fanoušcích Komety bojkotují zápas i ´Zbrojováci´

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
14. 10. 2011 14:00
Fandové Zbrojovky bojkotují sobotní zápas s Varnsdorfem
Dokud hráči Zbrojovky nezvítězí na domácím hřišti, fanoušci je povzbuzovat nebudou
Dokud hráči Zbrojovky nezvítězí na domácím hřišti, fanoušci je povzbuzovat nebudou | Foto: Lukáš Drštička

Praha - Brněnští fanoušci si v pátek a v sobotu příliš nezafandí. 

Fanoušci hokejové Komety budou bojkotovat páteční extraligový zápas na ledě pražské Slavie, příznivci fotbalové Zbrojovky zase nebudou v sobotu fandit v domácím druholigovém zápase proti Varnsdorfu.

Zatímco fanoušky Komety přiměl k bojkotu tah vedení Slavie se zvýšeným vstupným, fandové Zbrojovky nebudou povzbuzovat svůj tým kvůli špatným výkonům hráčů.

Zbrojovka, který letos poprvé v historii opustila českou nejvyšší soutěž, se v druholigové tabulce nachází po deseti kolech s jedním vítězstvím až na patnácté, tedy sestupové příčce.

Čtěte také:
Fanoušci Brna bojkotují kvůli vstupnému zápas na Slavii
Fotbalisté Brna prohráli i ve Znojmě, fanoušci řádili
Za řádění ve Znojmě bude pykat deset fanoušků Zbrojovky
Pros opustil kvůli fanouškům představenstvo Zbrojovky

V posledním zápase navíc prohrála v derby na hřišti Znojma 0:3, což přimělo fanoušky Zbrojovky k nepokojím v jejich sektoru, šarvátkám s policií a skandování nadávek na adresu člena klubového představenstva Romana Prose.

Ten i kvůli tomu v týdnu představenstvo opustil a nabídl svůj třicetiprocentní podíl v klubu. Hned po zápase byl navíc odvolán z pozice trenéra René Wagner, jehož nahradil další bývalý prvoligový fotbalista Róbert Kafka.

Fanoušek 1. FC Brno.
Fanoušek 1. FC Brno. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Příznivci Zbrojovky se na úterním jednání zástupců všech fanouškovských skupin shodli na tom, že na zápas s Varnsdorfem sice přijdou, ale fandit nebudou, nepojedou svůj tým podpořit ani příští týden do Prahy na zápas s rezervou Sparty.

"Žádáme proto všechny fanoušky Zbrojovky, aby nechodili na zápas proti Varnsdorfu do sektoru N! Všichni si v poklidu sedneme na tribuny K, L, M a bez povzbuzování budeme zápas za klidného pití piva sledovat.  Rovněž žádáme všechny fanoušky Zbrojovky, aby 22.10.2011 v žádném případě nejezdili na zápas s rezervou pražské Sparty," stojí ve zprávě na webových stránkách oficiálního fanklubu zbrojovaci.cz.

Fanoušci Zbrojovky se také usnesli, že na výjezdy nebudou jezdit do té doby, pokud hráči doma nezvítězí. Takže pokud neporazí Varnsdorf, nebo za dva týdny Zlín, nepojedou ani k dalšímu zápasu do Jihlavy.

 

Právě se děje

Další zprávy