Fanoušci Slavie chystají před Žižkovem protestní pochod

ČTK ČTK
10. 10. 2011 17:20
Derby se Žižkovem je na programu příští pondělí
Fanoušci ve velkém pochodovali nedávnou na Letnou. Kolik jich bude nyní?
Fanoušci ve velkém pochodovali nedávnou na Letnou. Kolik jich bude nyní? | Foto: Jan Langer

Praha - Fanoušci fotbalistů Slavie chystají příští pondělí před ligovým duelem na Žižkově protestní pochod z Edenu.

Cestou na stadion Viktorie chtějí dát najevo nespokojenost se současnou situací v klubu a s angažováním bývalého sparťanského trenéra Františka Straky.

"Na zápas se Žižkovem půjdeme tradičním pochodem, ale v trošku jiném provedení. Jedná se o protestní pochod fanoušků, kteří nesouhlasí s praktikami vedení klubu, které vyvrcholily nekoncepčním a protislávistickým angažováním trenéra Straky," uvedl web slaviaultras.cz.

Čtěte také:
Stadion Slavie v Edenu má propadnout Natlandu
Na Žižkov v černém. Slávisté protestují proti Strakovi
Bookmakeři: Straka nevydrží ve Slavii ani půl roku

Jak už slávističtí příznivci dříve avizovali, půjdou na utkání se Žižkovem v černém oblečení a nebudou vyvěšovat klubové vlajky, jen nesouhlasné transparenty. Průvod by měl z Edenu vyjít mezi 16:30 a 16:45, zápas začne v 18:30.

"Komu současný stav není lhostejný, ať si přinese transparent"

"V Edenu, všude po cestě i na stadionu dáme pořádně najevo, co si o současné situaci myslíme! Komu současný stav není lhostejný, ať si přinese protestní transparent, nápis, vlajku, tričko, letáky, samolepky atd.

Foto: Tomáš Policar

Bylo by dobré, abychom se zdrželi násilných projevů. Vedení, ale i policie čekají na záminku, aby nás mohly trestat," stojí na webových stránkách slávistických ultras.

Tvrdší jádro slávistických příznivců zřejmě už o víkendu začalo s prvními protestními akcemi.

V sobotu totiž vyrostly na tréninkovém hřišti v Edenu čtyři hroby a na křížích byla napsána jména kouče Straky, majitele Slavie Aleše Řebíčka, jeho bratra Adama, který je v představenstvu, a generálního ředitele Miroslava Platila.

Straka byl jmenován novým koučem Slavie v neděli 2. října místo Michala Petrouše. Bývalý trenér Sparty si nástupem do angažmá pohněval fanoušky z Edenu i z Letné.

 

Právě se děje

Další zprávy