Penguins a Capitals podpoří rodiny obětí z Jaroslavle

ČTK ČTK
4. 10. 2011 19:30
Oba týmy vzdají obětím hold příští čtvrtek
Alexandr Ovečkin a Jevgenij Malkin přišli při tragédii o řadu svých kamarádů
Alexandr Ovečkin a Jevgenij Malkin přišli při tragédii o řadu svých kamarádů | Foto: Reuters

Pittsburgh - Dva z největších rivalů v NHL se spojí pro dobro věci.

Hokejové kluby Pittsburghu a Washingtonu při vzájemném zápase příští čtvrtek vydraží dresy a podniknou další akce, aby výtěžek věnovaly pozůstalým z týmu Lokomotiv Jaroslavl, který kompletně včetně tří českých reprezentantů zahynul 7. září při pádu letadla v Rusku.

Pittsburg Penguins dnes na svém webu oznámili, že jak domácí hokejisté, tak i hráči Washingtonu budou hrát 13. října v dresech s našitým logem Jaroslavle, po zápase je podepíší a na oficiálních stránkách NHL budou dány do aukce.

"Na ledě budeme proti sobě tvrdě bojovat, ale mimo led jsme všichni součástí jedné velké hokejové rodiny," prohlásil generální manažer Pittsburghu Ray Shero.

Čtěte také:
Rodiny zesnulých hokejistů obdrží dvouleté platy hráčů
Jágr se stal nejlepším kanonýrem přípravy NHL

"Řada našich hráčů měla v Jaroslavli kamarády a všechny nás ta tragédie hluboce zasáhla. Společně proto vybereme peníze pro děti a rodiny hráčů i členů realizačního týmu, kteří přišli o život," dodal.

Na úvodní vhazování se symbolicky postaví ruské hvězdy z obou klubů Jevgenij Malkin a Alexander Ovečkin. Aukce potrvá do 27. října. V troskách letadla zahynuli i Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček.

 

Právě se děje

Další zprávy