Slovácko udolalo Jablonec, Lafata trefil pouze tyč

Aleš Vávra Aleš Vávra
3. 10. 2011 20:18
O výsledku 1:0 rozhodla krásná akce Libora Doška
Libor Došek.
Libor Došek. | Foto: ČTK

Praha - Fotbalisté Slovácka pokračují ve výborných výkonech. V dohrávce 9. kola Gambrinus ligy dokázali na domácí půdě porazit 1:0 ambiciózní Jablonec a v tabulce se posunuli na osmé místo.

O těsné výhře rozhodla 73. minuta, kdy se po skvělé individuální akci Libora Doška prosadil svým prvním ligovým gólem Vlastimil Daníček.

Vyrovnat mohl nejlepší ligový kanonýr David Lafata, tentokrát ale jeho střela skončila pouze na tyči.

Čtěte také:

Plzeň jen remizovala s Baníkem, Slavia porazila Sigmu
Sparťanská fotbalová mašina nezastavila ani v Příbrami

V předchozích zápasech jabloneckých viděli diváci gólové hody, tentokrát ale bylo jasné, že na Slovácku bude hra opatrnější.

Hosté měli sice převahu, typické kombinace ovšem vedli pouze k jedné vyložené šanci, kterou Kopic neproměnil.

Vzrůstajícímu tlaku čelil domácí kouč Soukup brzkým střídáním, když Reinberka ve 26. minutě nahradil Mezlík. A situace se rázem změnila.

Slovácko začalo dobře napadat a ničit soupeřovi akce již v zárodku. První velkou šanci zmařil Daníčkovi v 51. minutě včasným vyběhnutím zkušený gólman Špit.

Lafata se tentokrát neprosadil.
Lafata se tentokrát neprosadil. | Foto: ČTK

I Jablonec se dostal z krize a vrátil se k útočení, v poslední půl hodině tak byl k vidění pěkný a svižný fotbal. Rozhodnutí přišlo v 73. minutě, kdy se vyznamenal aktivní Došek.

Ve vápně si zpracoval dlouhý balon na prsa, krátkými kličkami si pohrál se třemi obránci a nezištně posunul míč na volného Daníčka. Pro něj již nebyl problém rozjásat ochozy.

Jablonec se vrhl na zteč slovácké branky a hned za čtyři minuty mohl vyrovnat. Lafata pohotově vypálil a trefil pravou tyč za brankářem Filipkem. Nadšeně hrající Slovácko už poté hubené vítězství uhájilo.

Slovácko bodovalo v šestém utkání v řadě a neoblíbeného soupeře porazilo po více než pěti letech.


9. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - FK Baumit Jablonec 1:0 (0:0)
Branka: 73. Daníček. Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Slavík. ŽK: Kordula, Košút, Došek - Loučka, Vošahlík. Diváci: 4458.

Slovácko: Filipko - Reinberk (26. Mezlík), Košút, Trousil, Kubáň -Pavelka, Kordula, Valenta (90. Poliaček), Daníček - Ondřejka (87. Fujerik), Došek. Trenér: Soukup.

Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Zábojník, Jablonský - Kopic (70. Třešňák), Piták (76. Vaněk), Loučka, Jarolím (89. Vošahlík), Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

 

Právě se děje

Další zprávy