Řepka odmítl Příbram, ve Spartě se chce rvát o sestavu

ČTK ČTK
21. 9. 2011 13:41
Uvnitř anketa: Jak hodnotíte Řepkův krok?
Tomáš Řepka se se Spartou loučit nebude, do Příbrami nejde.
Tomáš Řepka se se Spartou loučit nebude, do Příbrami nejde. | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Tomáš Řepka do Příbrami nepřestoupí. Sedmatřicetiletý obránce se rozhodl zůstat v pražské Spartě. Hráčův manažer Pavel Paska to v úterý večer oznámil na webu své agentury ISM.

Ze středeční schůzky, kde se měl transfer doladit, tak sešlo.

Už v pondělí dala Řepkovi souhlas k přestupu Sparta a dnes dopoledne se měli hráč a Paska sejít s příbramskými funkcionáři. Fotbalista si však vzal den navíc na rozmyšlenou.

Nakonec se Řepka rozhodl zůstat v klubu, který je pro něj srdeční záležitostí. A to i přesto, že se na Letné stal pouhým náhradníkem.

Čtěte také:
Fans se bouří. S Řepkou se chtěli loučit jako West Ham
Přestup léta je na spadnutí. Řepka míří do Příbrami
Řepkův přestup se nedohodl, fotbalista se rozmýšlí

"Tomáš si vzal čas na rozmyšlenou a nadále zůstane ve Spartě. Poděkoval Příbrami za velmi dobrou nabídku, ale rozhodl se nepřestoupit," uvedl Paska, který podle svých slov už během večera odmítnutí nabídky oznámil majiteli příbramského klubu Jaroslavu Starkovi.

"Bylo to strašně těžké rozhodování. Jedna z mých nejhorších nocí, nejhorších dnů a období," uvedl samotný fotbalista, podle kterého byla příbramská nabídka velmi vstřícná. "Nabídka byla férová, přímá a vážím si i pana Starky. Ale já jsem prostě sparťan. Ono se to seběhlo strašně rychle, potřeboval jsem víc času na rozmyšlenou," vysvětlil své úterní rozhodnutí.

Řepka ve 38 letech už to není žádná hitparáda

Ve středu o půlnoci končí přestupní období v českém profesionálním fotbale, takže Řepka už neměl na zvažování odchodu ze Sparty mnoho času.

I když v médiích se objevovaly spekulace, že Řepkův příchod do Příbrami už je zpečetěn, fotbalista v pondělí v rozhovoru připomněl, že dohoda mezi kluby ještě neznamená hotový přestup. A nakonec sev úterý večer rozhodl transfer odmítnout.

"Doufám, že jsem udělal správně, a zkusím se poprat o místo. Ve fotbale se může stát cokoliv," řekl ČTK sedmatřicetiletý stoper. "Když to prostě nepůjde a ucítím, že jsem udělal maximum, tak v zimě se asi něco rozjede a uvidíme. Bude mi ale 38 let, a to už není žádná hitparáda, takže asi zůstanu doma."

Podle spekulací médií měl v Příbrami vydělávat 300 tisíc korun měsíčně, což je stejná suma, jakou bez bonusů pobírá také ve Spartě. V týmu ligového lídra má smlouvu do léta příštího roku.

Do Sparty se vrátil po osmiletém zahraničním angažmá před pěti lety a až do jara letošního roku byl ústřední postavou. Klub se však rozhodl vsadit od podzimu na nová jména a ze sestavy Řepka vypadl definitivně po chybách v duelu Evropské ligy proti Vaslui.

 

Právě se děje

Další zprávy