Příbramští porazili Boleslav, Hradec zdolal Bohemians

Sport ČTK Sport, ČTK
18. 9. 2011 19:00
Teplice vyhrály na Žižkově a předstihly Bohemians
Radost fotbalistů Příbrami
Radost fotbalistů Příbrami | Foto: fkpribram.cz

Praha - Fotbalisté Teplic zvítězili v 7. kole Gambrinus ligy na půdě Žižkova 1:0 a prodloužili svou sérii bez porážky na čtyři utkání. Naopak Pražané stejnou dobu čekají na výhru. Jedinou branku zápasu vstřelil v 68. minutě Mahmutovič.

Fotbalisté Hradce Králové utnuli sérii pěti soutěžních porážek vítězstvím 2:0 nad Bohemians 1905. Ti se tak propadli z pátého místa o jednu příčku právě za Teplice, Hradec se posunul na devátou příčku.

Sedmá je Příbram, která v souboji dvou sousedů v tabulce porazila na svém hřišti Mladou Boleslav rovněž 2:0, a přeskočila tak v tabulce svého soupeře.

Čtěte také:
Plzeň ve šlágru kola skvělým obratem porazila Jablonec
Slavia remizovala s Duklou. Petroušův konec se blíží
Ředitel Slavie Platil: Trenér Petrouš odvolán nebude
Půjde Řepka do Příbrami? Starka na něj sehnal peníze

Severočeši působili na Žižkově od počátku aktivněji a už po deseti minutách mohli jít do vedení. Po dlouhém pasu Lukáše přeloboval Vaclíka Kerič, ovšem bránu těsně minul. Čajičovi zas střelu do odkryté domácí svatyně zablokoval Šťastný.

Žižkov se k ohrožení Grigarovy brány nedostal téměř vůbec a podobný trend pokračoval i po změně stran. Teplice se zasloužené trefy dočkaly v 68. minutě, kdy standardní situaci zužitkoval přesnou střelou k tyči Mahmutovič.

Hradec se trefil po čtyřech zápasech bez gólu

Úvodní gól v zápase v Hradci dal v 31. minutě domácí útočník Dvořák, který tak protrhl 391 minut dlouhé čekání na hradecký gól. Krátce po změně stran pojistil výhru Klapka.

Foto: ČTK

Hradec tak bodoval poprvé od 2. kola, Bohemians naopak mají z posledních sedmi zápasů venku bilanci jediné výhry a jediného vstřeleného gólu.

Po sedmi letech se fotbalisté Příbrami v nejvyšší soutěži radovali z výhry nad Mladou Boleslaví.

Na domácí půdě zvítězili 2:0 díky brankám Tomáše Pilíka a Lukáše Hejdy z úvodu utkání. Příbram tak počtvrté v sezoně naplno zabodovala, její soupeř poprvé venku prohrál.

Výsledky:

Viktoria Žižkov - FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 68. Mahmutovič. Rozhodčí: Královec - Ubias, Hájek. ŽK: Vaclík - Mahmutovič, Ježdík. Diváci: 3112.
Žižkov: Vaclík - Šťastný, Procházka, Bodeček, Starý - Kadeřábek (76. Bartl), Súkenník, Lafrance, Mach - Kalod (71. Böhm), Nestorovski (66. Bořil). Trenér: Pulpit.
Teplice: Grigar - Ježdík, Smejkal, Lukáš, Rosa - Stožický (67. Vondrášek), Ljevakovič, Čajič, Vachoušek (89. Zoubele) - Mahmutovič (77. Siva), Kerič. Trenér: Rada.

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)

Branky: 11. T. Pilík, 17. Hejda. Rozhodčí: Adam - Peřina, Dobrovolný. ŽK: T. Pilík - Kysela. ČK: 70. Kysela. Diváci: 2916.
Příbram: Hruška - M. Štochl, Krejčí, Hejda, Pleško - Mareš, Koukal (90. Videgla), Tarczal, T. Pilík (66. Papšys) - Wágner, Šlapák (90. Jurdík). Trenér: Vavruška.
Boleslav: Miller - Kysela, Janíček, Rolko, Kalina - Opiela (87. Wojnar), Procházka, Kúdela - Zahustel (64. Řezníček), Bulut, Chramosta. Trenér: Koubek.

FC Hradec Králové - Bohemians 1905 2:0 (1:0)

Branky: 31. Dvořák, 50. Klapka. Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Gallo. ŽK: Poděbradský - Růžička, Škoda. Diváci: 4890.
Hradec: Lindr - Poděbradský, Fukal, Chleboun, Zelený - Rezek (89. Plašil), Janoušek, Fischer, Klapka - Dvořák (79. Černý), Malinský (78. Štěpán). Trenér: Kotal.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Růžička - Moravec, Šumský (68. Bálek), Borek (60. Budinský), Bartek - Nešpor (71. Michálek), Škoda. Trenér: Medynský.

 

Právě se děje

Další zprávy