Problémy zmítaný Filip Dort přerušil kariéru a zmizel

Aleš Vávra Aleš Vávra
6. 9. 2011 7:15
Fotbalista Jihlavy se údajně pokusil o sebevraždu

Jihlava - Odehrál 145 utkání v nejvyšší fotbalové soutěži, střílel góly za Opavu, Liberec či Teplice. Dlouhou dobu byl považován za velký talent českého fotbalu.

Dnes již jednatřicetiletý fotbalista druholigové Jihlavy Filip Dort však v současné době řeší úplně jiné starosti. Před pár dny se podle jihlavské policie měl v podnapilém stavu pokusit o sebevraždu.

Ještě před vlastním pokusem ale rozeslal textové zprávy s rozloučením svým přátelům, kteří zalarmovali policii. Odchovanec pražské Sparty tak nakonec skončil na záchytce.

Čtěte také:

Bitkař Belak se podle kanadských médií oběsil
Hokejista Rick Rypien údajně zemřel kvůli depresím

Vedení druholigové Vysočiny Jihlava na incident reagovalo a pozastavilo Dortovi, který v týmu plnil roli kapitána, profesionální smlouvu.

„Filip nás oslovil s žádostí o pozastavení jeho profesionální smlouvy v FC Vysočina. Dohodli jsme se na časovém úseku, během něhož dostane prostor k vyřešení svých problémů. Každopádně mu náleží poděkování za služby, které dosud v našem dresu odvedl," uvedl na webových stránkách ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Sám Dort uvedl, že by během pauzy rád vyřešil své osobní i zdravotní problémy. "Jsem rád, že mi klub vyšel vstříc a umožnil mi toto řešení. Svým spoluhráčům budu na dálku držet palce," citoval klubový web fotbalistu.

Televize Nova ovšem uvedla, že Dort v pondělí beze stopy zmizel a nezvedá telefon svým příbuzným ani představitelům jihlavského fotbalového klubu.

 

 

Právě se děje

Další zprávy