V Teplicích žádný gól nepadl, Slavia měla k výhře blíž

Aleš Vávra Aleš Vávra
22. 8. 2011 20:26
Teplice už tři zápasy neskórovaly
Zbyněk Pospěch se neprosadil.
Zbyněk Pospěch se neprosadil. | Foto: Jakub Šafránek

Teplice - Fotbalisté Teplic remizovali v dohrávce 4. kola Gambrinus ligy s pražskou Slavií 0:0. Severočeši už nedokázali skórovat ve třech po sobě jdoucích zápasech.

Blíže k vítězství byli hosté, kteří byli jistější v kombinaci a působili aktivnějším dojmem. Teplice se spoléhaly pouze na nakopávané míče, které však většinou nenacházely adresáty.

Slavia mohla v prvním poločase kopat pokutový kop, jasnou kosu Stožického na unikajícího Jandu však rozhodčí Kocourek nepochopitelně neposoudil jako faul.

Čtěte také:

Chramosta zase simuloval? Žižkovští o tom nepochybují
Sparta porazila Hradec a v lize je dál stoprocentní
Útočné hody pokračují: Plzeň přestřílela pražskou Duklu

Hned ve svém prvním startu za sešívané vychytal nulu slovenský brankář Kamil Čontofalský. Moc práce ale v průběhu zápasu neměl.

Slavia, v jejíž sestavě už nastoupila nová posila, pravý bek Nitrianský, měla od první minuty územní převahu. A brzy přišla i velká šance.

Už ve druhé minutě tvrdě vypálil Petrák, míč se k němu odrazil zpět a mladý slávistický záložník poslal svou dorážku sám před Grigarem vysoko nad.

Podobnou šanci měl v 9. minutě na druhé straně Čajič, kterého zpětnou přihrávkou našel Mahmutovič. Se šancí ovšem naložil na vlas stejně, jako předtím Petrák.

Potom už se příval šancí zastavil a fotbal se hrál převážně od vápna k vápnu. Ve druhé půli si týmy vypracovaly pouze jedinou šanci, to když po pěkné kombinaci v 55. minutě střílel hostující Koreš z úhlu vedle.

Teplice i Slavia měly v závěru několik nadějných standardních situací, gól ovšem Na Stínadlech nepadl.


4. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - SK Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Urban. ŽK: Ježdík, Vůch, Ljevakovič - Kaufman, Jarolím, Petrák. Diváci: 8586.

Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Vondrášek (89. Zoubele), Ljevakovič, Čajič, Vachoušek (80. Lácha), Stožický - Mahmutovič (46. Vůch). Trenér: Rada.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Kaufman, Hubáček, Hurka - Janda (79. Prošek), Petrák, Jarolím, Koreš (87. Tusjak) - Vlček (65. Voráček), Pospěch. Trenér: Petrouš.

 

Právě se děje

Další zprávy