Slavia: prohráváme zbytečně, na dno tabulky nepatříme

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
8. 8. 2011 13:02
Slavia ve dvou kolech nové sezony nezískala ani bod
Zklamaný Zdeněk Zlámal
Zklamaný Zdeněk Zlámal | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Slavia sice dost možná vybředla z finanční krize, která ji sužovala celé jaro, ale ta fotbalová zdá se nekončí. Její bilance na startu nového ročníku Gambrinus ligy je totiž hodně bídná: Dva zápasy, dvě porážky, celkové skóre 1:4 a 14. místo v tabulce.

Hůře už na tom jsou jen České Budějovice a Baník Ostrava, i když jen o skóre.

„Štve mě, že máme ze dvou zápasů nula bodů. Protože ten, kdo naše zápasy viděl, ví, že to byly zbytečné porážky," prohlásil na tiskové konferenci po prohře 1:2 s Libercem trenér Michal Petrouš, který si před sezonou vytkl za cíl dostat Slavii do osmičky celkového pořadí ligy.

Čtěte také:

Slavia si připsala další porážku, Baník utrpěl debakl
První liga začala. Slavia v Edenu podlehla Bohemians

"Zápas jsme si opět prohráli sami. V minulém utkání s Bohemians 1905 to byla otázka dvou minut, dnes taky," uvedl Petrouš.  "I když proti Liberci jsme dostali branku v úvodu a pak před odchodem do šaten. Myslím si, že jsme viděli na naše poměry pěkný fotbal, diváci se bavili. Bohužel to dopadlo špatně pro nás."

Slavii k bodům nepomohl ani návrat Adama Hlouška, který za tým nastoupil poprvé od loňského podzimu. Nyní v Edenu hostuje z Jablonce, i když jaro strávil v německém Kaiserslauternu.  

Adam Hloušek
Adam Hloušek | Foto: FK Jablonec

„Myslím si, že se toho tady v české lize moc nezměnilo, změnil se jenom náš tým, je v něm více mladých kluků, zřejmě si to musí ještě více sednout," všiml si v rozhovoru pro slávistický web Hloušek. "Věřím, že v příštím zápase už to bude zase mnohem lepší a že už získáme konečně body."

V následujícím duelu s Příbramí ovšem Slavia bude muset kvůli trestu za jarní výtržnosti v Edenu hrát před prázdnými tribunami, což jí situaci rozhodně neulehčí.

„Něco takového jsem ještě nikdy nezažil, naši fanoušci nám budou určitě hodně chybět, ale musíme se s tím poprat a hlavně už musíme vyhrát," prohlašuje Hloušek.

 

Právě se děje

Další zprávy