Berbr spouští revoluci. Ve fotbale už nebudou remízy

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
5. 8. 2011 11:40
Od příští sezony nebudou v Plzeňském kraji remízy

Plzeň - Říká o sobě, že v posledních třech volbách předsedy české fotbalové asociace (dříve ČMFS) zařídil pozdějším šéfům zvolení. Nyní však Roman Berbr vystupuje ze zákulisí na světla ramp.

Předseda Plzeňského fotbalového kraje spouští fotbalovou revoluci. Od příští sezony totiž budou ve všech soutěžích na Plzeňsku zrušeny remízy.

Pokud bude po základní hrací době stav nerozhodný, o vítězi rozhodnou penalty.

Berbr tak chce dosáhnout toho, co už léta funguje v hokeji, tedy zatraktivnění zápasů. A stejně jako v hokeji se rozdělí i body. Vítěz rozstřelu dostane dva body a poražený jeden.

"V kraji to prošlo drtivou většinou, věřím, že to bude pro všechny takhle zajímavější. Nejen pro diváky, ale i pro hráče," uvedl Berbr v rozhovoru pro server hattrick.cz.

Čtěte také:
Svaz chce korupční kauzu uzavřít do 18. srpna

"Aspoň bude o čem mluvit, a ti v nejnižších soutěžích, kteří hrají fotbal hlavně kvůli žízni, budou mít větší šanci slavit v každém zápase vítězství," dodal Berbr.

Někdejší ligový rozhodčí bude v zářijových volbách nového svazového šéfa podporovat po odstoupení Ivana Haška svou dlouholetou partnerku Dagmar Damkovou, která nedělním zápasem Mladá Boleslav - Slovácko zakončí rozhodcovskou kariéru a bude se věnovat práci v komisi rozhodčích UEFA, kam byla nedávno jmenována.

 

Právě se děje

Další zprávy