Střelci neměli svůj den. Jablonec remizoval s Boleslaví

Aleš Vávra Aleš Vávra
1. 8. 2011 19:00
Dohrávka 1. kola: Jablonec - Mladá Boleslav 0:0
Jablonec v úvodním kole své fanoušky nepotěšil.
Jablonec v úvodním kole své fanoušky nepotěšil. | Foto: Lukáš Drštička

Jablonec - Ani David Lafata, ani Jan Chramosta, ani ostatní ofenzivní hráči Jablonce a Mladé Boleslavi nedokázali vstřelit ve vzájemném utkání gól, a tak se oba týmy v dohrávce 1. kola rozešly smírně 0:0.

Více příležitostí měli paradoxně hosté z Mladé Boleslavi, kteří si alespoň částečně zvedli notně pošramocené sebevědomí po výbuchu v předkole Evropské ligy na kyperské Larnace.

Jablonec, který v lize obhajuje loňské třetí místo, si žádnou opravdu velkou šanci nevypracoval, možná i proto, že v jeho sestavě chyběl obvyklý tvůrce hry Marek Jarolím.

Čtěte také:

Baník má nového trenéra i asistenta. Maluru s Tchuřem
Plzeň ztratila s Libercem, nevídaný kolaps Baníku
Nevole po gólu Sparty? Nemá cenu brečet, řekl Kotrba

Přitom úvodu zápasu odstartoval svým typickým tlakem. Lafatova hlavička ale mířila nad a Kopicův pokus skončil na boční síti boleslavské branky.

Hosté si vypracovali úvodní možnost po třiceti minutách. Pěkný centr Šírla našel hlavu Táborského, který těsně minul. Pár minut před poločasem mohla jít Boleslav do vedení, kdy Chramostovu teč patou vytáhl jablonecký brankář Špit.

Ve druhé půli měli více příležitostí hosté, kteří dokázali několikrát kvalitně vyřešit brejk až do finální fáze. Zakončení však slavné nebylo. Nejprve Wojnar mířil z gólové pozice vedle, po něm Štohanzl přešel přes obránce Beneše, ale jeho střela letěla vysoko nad.

Jednu tutovou šanci si ale vypracovali i domácí, které přišly podpořit pouze tři tisícovky diváků. Střídající Vošahlík postupoval z pravé strany na branku, chytře zasekl, levačkou ale Millera nepřekonal.

V závěru ještě zvonilo břevno za Špitem, který míč po hlavičce stopera Janíčka reflexivně vytáhl právě na horní tyč.

Jablonečtí tak ukončili jednu svou obdivuhodnou sérii. Poprvé po šestnácti zápasech nedokázali dát ve své Chance aréně gól.


1. kolo první fotbalové ligy:

Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Drábek - Ubias, T. Kovařík. ŽK: Kopic - Štohanzl, Šírl, Janíček. Diváci: 3120.

Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Kopic (46. Vošahlík), Loučka, Piták, Vaněk (68. Třešňák), Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Ml. Boleslav: Miller - Kysela, Janíček, Rolko, Šírl - Kúdela, Wojnar (52. Štohanzl), Opiela - Táborský (90. Procházka), Řezníček, Chramosta (72. Zahustel). Trenér: Koubek.

 

Právě se děje

Další zprávy