Záložník Sparty Zeman jde hostovat do rakouské Admiry

ČTK ČTK
11. 7. 2011 20:30
Zeman bude v Admiře hostovat celý rok
Martin Zeman (vlevo) už zřejmě s Leonardem Kweukem góly slavit nebude
Martin Zeman (vlevo) už zřejmě s Leonardem Kweukem góly slavit nebude | Foto: ČTK

Mödling - Martin Zeman definitivně odchází ze Sparty Praha do Admiry Wacker Mödling. Talentovaný levonohý záložník, jehož slibná kariéra se zadrhla kvůli problémovému chování, se domluvil v rakouském klubu na ročním hostování.

Admira navíc od Sparty získala opci na případný pozdější přestup. ČTK o tom informovali sparťanský personální ředitel Jakub Otava a hráčův agent Pavel Zíka.

Dvaadvacetiletý Zeman byl v novém působišti na testech od minulého týdne a budoucího zaměstnavatele přesvědčil o svých kvalitách i přesto, že si přivodil v přípravném utkání menší svalové zranění.

Nováček rakouské ligy má nyní vedle Patrika Ježka v kádru dalšího českého hráče.

Čtěte také:
Sparťanské remízy kouče Haška mrzí, ale nestraší

"Za hráče i naši agenturu bych chtěl poděkovat Spartě, že umožnila tohle řešení, které by mohlo najít vhodné řešení pro nadějného fotbalistu," uvedl Zíka, podle kterého by Zeman měl po doléčení zranění už příští týden naskočit do plného tréninku.

"Jde o podobný tým, jaký kdysi našel Petr Čech v Rennes - malý klub, který však má za sebou silného a aktivního majitele," dodal Zíka.

Zeman byl považován za jeden z největších českých talentů, před lety se o něj zajímal dokonce Real Madrid. Jenže kvůli svému vystupování byl opakovaně vyřazen z prvoligového kádru a Sparta s ním definitivně ztratila trpělivost. Z české ligy odchází s bilancí 57 utkání, čtyři góly.

Admira odstartuje svůj boj v nejvyšší soutěži v sobotu na půdě Rapidu Vídeň.

 

Právě se děje

Další zprávy