Šilhavý míří do Liberce, Budějovice povede Kotrba

Sport ČTK Sport, ČTK
6. 6. 2011 17:17
Šilhavý by měl v klubu podepsat smlouvu na dobu neurčitou
Jaroslav Šilhavý.
Jaroslav Šilhavý. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Liberec - Novým trenérem fotbalistů Liberce se stal Jaroslav Šilhavý. Na lavičce Slovanu nahradí Petra Radu, který z Liberce po sezoně odešel do Teplic.

Šilhavý, jenž naposledy vedl České Budějovice a po skončení smlouvy odešel, by měl podle tiskového mluvčího Liberce Lukáše Váni podepsat v klubu kontrakt na dobu neurčitou.

Osmačtyřicetiletý Šilhavý zažije pod Ještědem své čtvrté prvoligové angažmá. Nejprve v sezoně 2007/08 vedl Kladno, pak odešel do Plzně, kde vydržel jen devět zápasů. Od října roku 2009 až do konce této sezony vedl České Budějovice, které pod ním skončily na třináctém a nyní na jedenáctém místě.Šilhavý má na svém kontě také 465 zápasů odehraných v nejvyšší soutěži, což z něj činí českého rekordmana.

Čtěte také: Liga má pět pražských týmů. S Duklou postupuje Žižkov

Novým trenérem fotbalistů Českých Budějovic po Jaroslavu Šilhavém bude Jiří Kotrba, který v klubu zároveň zastává funkci generálního manažera. Na prvoligovou lavičku se vrátí po čtyřech letech. Dynamo k němu nyní hledá druhého asistenta. ČTK to dnes řekl mluvčí jihočeského celku Radim Šupka.

Jihočeši zvolili podobný model, jako má pražská Sparta. Rozdíl je ovšem v tom, že v Dynamu se na vedení A-týmu bude podílet přímo akcionář klubu, jímž se Kotrba nedávno stal.

"S akcionáři jsme se domluvili na nové koncepci vedení týmu. Akcionáři mi nabídli akcionářský příspěvek, abych se stal jedním z nich. Zhruba v dubnu jsem nabídku přijal a byl přede mě postaven úkol, abych i vedl A-mužstvo," řekl Kotrba pro klubovou televizi.

 

Právě se děje

Další zprávy