VIDEO Ivánek, kamarád slaví šedesáté narozeniny

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
3. 6. 2011 11:30
Horník už je téměř pět let mimo vrcholový fotbal
Ivan Horník
Ivan Horník | Foto: ČTK

Praha - Na přelomu minulých dvou desetiletí byl Ivan Horník považován za vůbec nejschopnějšího fotbalového šíbra v Česku. V pátek však šedesátileté narozeniny oslavil bez fanfár a mimo zájem veřejnosti. 

Za vlády Vladimíra Rezeše v pražské Spartě byl u tří ligových titulů a v roce 2002 mu jen těsně unikl titul s "provinční" Viktorií Žižkov.

V sezoně 2003/04, po níž Žižkov spadnul do druhé ligy, však byl hlavním aktérém největší korupční kauzy v české nejvyšší soutěži, která na veřejnost vyplula díky přepisům odposlechů telefonních rozhovorů Horníka a spol.

Ještě než si Horník vyslechl verdikt soudu, působil v sezoně 2006/07 krátce v Příbrami, kde spolupracoval s dalším aktérem telefonních rozhovorů Jaroslavem Starkou.

Čtěte také:
ČMFS vzkřísil úplatkářskou kauzu. Může za to Kubíček

V září 2006 však soud rozhodl o tom, že Horník nesmí ve vrcholovém fotbale působit po dobu deseti let. Horník sice občas chodívá na zápasy Žižkova, který je jeho fotbalovým dítětem, žádost o prominutí zbytku trestu a návrat do fotbalu však neplánuje. 

Právě na námět přepisů odposlechů sepsal herec Petr Čtvrtníček dnes už legendární divadelní hru Ivánku, kamaráde, v níž spolu s Jiřím Lábusem mapují pomocí rozhovorů tehdejší fotbalovou scénu.

Připomeňte si hru Ivánku, kamaráde

 

Právě se děje

Další zprávy