ČMFS vzkřísil úplatkářskou kauzu. Může za to Kubíček

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
2. 6. 2011 17:15
Vedle Kubíčka je pozván Psotka i šéf klubu Gajda
Jiří Kubíček
Jiří Kubíček | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu po zjištění nových zkutečností znovu otevře případ údajné korupce v zápase 30. kola prvoligového ročníku 2008/09, v němž olomoucká Sigma porazila Bohemians Praha 3:0.

Někdější sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček totiž v úterý na jednání okresního soudu v Olomouci, který případ údajné korupce vyšetřuje, prohlásil, že k úplatku ze strany olomouckého klubu skutečně mělo dojít.

Podle něj však není hlavním viníkem brankář Petr Drobisz, který měl fotbalistům Bohemians předat 300 tisíc korun, ale trenér Sigmy Zdeněk Psotka a šéf klubu Jaromír Gajda.

Čtěte také:
Detektor lži: Bohemians nemluvili o uplácení upřímně
Kubíček: Za korupční kauzou stojí trenér Psotka

Oba dva, stejně jako Kubíček, Psotkův asistent Martin Kotůlek a bývalý pokladník olomouckého klubu Ladislav Římský jsou pozváni na příští jednání disciplinárky, které je na programu za týden.

Za pyrotechniku byla potrestána Příbram i Plzeň

Dalším bodem jednání je chování fanoušků na finále Ondrášovka Cupu mezi Mladou Boleslaví a právě Olomoucí, které se konalo minulou středu v Jihlavě.

Foto: Jakub Šafránek

Vedle obou klubů bude zahájeno disciplinární řízení i s Českomoravským fotbalovým svazem, který zápas pořádal. Ten by měl zastupovat ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas.

Dvacetitisícovou pokutou byla dále potrestána Příbram, protože v zápase 29. kola s Brnem nezabránila pořadatelská služba hostujícím fanouškům v pronešení a použití pyrotechniky.  

Kvůli stejnému problému v zápase 29. kola mezi Plzní a Ostravou, kdy pyrotechniku používali fanoušci obou týmů, uložila disciplinárka domácímu týmu pokutu 25 tisíc.

 

Právě se děje

Další zprávy