VIDEO Gólman lapil dvě penalty. Sudí ale nařídili další

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
2. 6. 2011 14:40
Sudí vždy opakovali penaltu za brankářovo vyběhnutí
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Ondřej Besperát

Portland - Velmi pozoruhodná situace se přihodila v 11. kole zámořské Major League Soccer v zápase mezi domácími Portland Timbers a DC United.

Klub z Washingtonu vedl až do 64. minuty na hřišti soupeře 1:0, poté však rozhodčí Jeff Campbell posoudil zákrok obránce United Dejana Jakoviče v pokutovém území na útočníka Timbers Kennyho Coopera jako faul a nařídil penaltu.

Cooper však nectil starou pravdu, že faulovaný útočník má přenechat exekuci někomu jinému a sám se na ní rozběhl. Brankář United Bill Hamid jeho střelu zlikvidoval a začal se se spoluhráči radovat. 

Čtěte také:
VIDEO Rumunští fans vystřelili na svého hráče světlici

Jenže v tu chvíli vstoupil do utkání výrazným způsobem asistent rozhodčího, který zdvihnutým praporkem signalizoval sudímu Campbellovi, že se penalta musí kvůli tomu, že Hamid při zákroku opustil brankovou čáru, opakovat.

Hamid se okamžitě za asistentem rozhodčího i za Campbellem vydal a začal mu spolu s ostatními hráči United spílat. Verdikt sudích však nezměnil, a tak se penalta musela opakovat.

United i přes dvojnásobné opakování penalty vyhráli

K druhému pokusu se rozběhl opět Cooper, kopl míč k druhé tyči, ale i tentokrát jej Hamid vychytal.

Jenže v té chvíli opět zdvihnutým praporkem zareagoval pomezní rozhodčí, který opět signalizoval Hamidův přestupek proti pravidlům.

To už Hamid nevydržel, rozhodčímu vynadal, za což dostal od sudího Campbella žlutou kartu.

Třetí exekuci už raději Cooper přenechal spoluhráči Jacku Jewsburymu, který na rozdíl od svého spoluhráče penaltu bezpečně proměnil. A protože tentokrát pomezní sudí nic nesignalizoval, domácí vyrovnali na 1:1.

Portlandu však ani trojí provedení pokutového kopu k bodům nepomohlo. United vyhráli 3:2 a stali se prvním týmem, který v nové sezoně na hřišti Portlandu vyhrál.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy