Dozvuky rvačky. Jihlava nebyl dobrý nápad, uznal Hašek

ČTK ČTK
31. 5. 2011 14:24
Disciplinární komise bude trest fotbalový svaz

Praha - Českomoravský fotbalový svaz se bude zodpovídat disciplinární komisi za řádění fanoušků ve finále Ondrášovka Cupu v Jihlavě, které svaz pořádal. S ČMFS prý bude zacházeno stejně, jako kdyby utkání pořádal klub. Vedení svazu se zároveň v reakci na problémy s fanoušky rozhodlo, že stadion pro pohárové finále se bude od příští sezony vybírat i s ohledem na bezpečnostní opatření.

"Při projednávání událostí z pohárového finále bude k pořadateli utkání v Jihlavě, tedy ke svazu, přistupováno stejně, jako by šlo o jakýkoli jiný zápas pořádaný klubem," stojí v prohlášení ČMFS.

Čtěte také:
Sigma k pohárové rvačce: Byli to bitkaři, ne naši fans
Jako na Balkáně. Běsnící zvěř dala fotbalu další facku
Fotbal vrací rowdies úder. Dává na ně trestní oznámení

"Znamená to, že po prostudování zápisů delegáta a technického delegáta bude disciplinární komise postupovat obvyklým způsobem. Veřejnost bude o výsledku podrobně informována včetně toho, jak by bylo naloženo s případným finančním trestem."

Svaz také mění koncepci výběru stadionu pro finále a již nebude brát zřetel na to, aby bylo místo konání pohodlné pro oba finálové zástupce. Místo toho svaz osloví majitele těch stadionů, které jsou schváleny pro mezistátní utkání a byly už v minulosti vyzkoušeny.

Kvůli rvačkám při finále domácího poháru se nedávno na fotbalový svvaz obrátili otevřeným dopisem fanoušci slavie Praha. Požadují v něm, aby svaz sám sobě udělil stejný trest, jaký dostala Slavia po řádění fanoušků při semifinálovém zápase stejné soutěže proti Olomouci.

Tedy pokutu 750 tisíc korun a uzavření stadionů pro diváky na tři soutěžní zápasy české reprezentace zajišťované fotbalovým svazem. Takový trest by se týkal mimo jiné očekávaného duelu kvalifikace o Euro 2012 proti Španělsku.

 

Právě se děje

Další zprávy