Plzeňské oslavy titulu. S fanoušky křepčil i Fantomas

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
22. 5. 2011 13:05
Mistrovský titul se v Plzni slavil na náměstí Republiky
Trenér Pavel Vrba šel podle úmluvy ´dohola´
Trenér Pavel Vrba šel podle úmluvy ´dohola´ | Foto: Jakub Šafránek

Plzeň - "Mistři, mistři," skandují a skáčí plzeňští fotbalisté na podiu na náměstí Republiky. Totéž opakuje i pětitisícový dav, který přišel na tradiční místo oslavit nové vládce Gambrinus ligy.

"Tak jako šly nahoru naše výkony, tak vy jste s námi taky mistři," děkuje kapitán Pavel Horváth fanouškům za podporu.

Nepostradatelný špílmachr vzápětí na oko pohrozí koncem kariéry, což se střetne s vlnou nevole. A tak své rozhodnutí radši rychle vezme zpět.

Čtěte také:
Průběh 29. kola a plzeňské oslavy jsme sledovali ŽIVĚ
Plzeň vyhrála ligu a slaví, druhým sestupujícím je Brno
Životospráva? Vypijem hodně šampáňa a piva, vědí mistři
Dojatý Horváth: Titul s Plzní pro mě znamená nejvíc

Ve velmi veselém duchu se odehrávaly mistrovské oslavy na plzeňském náměstí, přitom to nějakou dobu vypadalo, že bujaré křepčení bude vážně ohroženo.

Foto: Jakub Šafránek

Po skončení rozhodujícího utkání s Baníkem, které příznivci Viktorie sledovali na velkoplošné obrazovce, začalo hustě pršet a lidé se houfně rozutekli.

Předčasný konec oslav? Kdeže! Většina z nich se za chvíli vrací s deštníky a pláštenkami, jiní se jen schovali do přilehlých hospod, pivních stanů a přístřešků. Své hrdiny si přece ujít nenechají.

Za chvíli pršet přestane a na náměstí proudí další davy vracející se ze stadionu. Všichni natěšeně očekávají příjezd autobusu z nedalekých Štruncových sadů s novými mistry. Dlouhou chvíli si krátí popěvkem "Tak jsme první, no a co" a jinými skandovanými pokřiky.

Frajeři a Fantomas

Dvacet minut po deváté se dočkají. Sice začíná znovu pršet, ale to už je déšť štěstí a radosti.

Na náměstí vjíždějí dokonce autobusy dva. Jako první jede vyhlídkový tour bus s otevřenou střechou, z něhož hráči ukazují vítězný pohár, následuje tradiční autobus s vedením a rodinnými příslušníky.

Foto: Jakub Šafránek

Po obkroužení půloblouku zamíří autobusy k podiu, na nějž fotbaloví bohatýři naskáčou jako jeden muž. "Tihleti frajeři jsou mistři," představuje vítězné mužstvo kapitán Horváth.

Většině hráčů se lesknou tváře, jak si po mnoha týdnech konečně oholili svá dlouhá a hustá vousiska. Kromě bezvousých brad do tmy svítí i holá hlava trenéra Pavla Vrby, další nápad doprovázející zisk titulu. "Vypadá skoro jako Fantomas," glosoval jeden z ´kadeřníků´ David Limberský.

Okolo desáté hodiny náměstí ozáří velký ohňostroj a při tónech vítězné písničky We are the champions od skupiny Queen hráči znovu děkují svým fanouškům a loučí se s nimi.

Možná, že se za zde za rok sejdou znovu.

 

Právě se děje

Další zprávy