Podle Bureše může za sestup Brna špatná politika vedení

ČTK Aleš Vávra ČTK, Aleš Vávra
22. 5. 2011 10:00
Brno se zbavilo zkušených hráčů, ti týmu chyběli
Tomáš Bureš, brankář sestupující Zbrojovky Brno.
Tomáš Bureš, brankář sestupující Zbrojovky Brno. | Foto: Jakub Šafránek

Příbram - S prvním pádem z nejvyšší soutěže se poprvé v historii samostatné ligy smiřují v Brně. Zbrojovka předváděla na jaře tristní výkony, dala jen osm gólů a zaslouženě sestupuje.

Podle brankáře a kapitána Tomáše Bureše je jedním z důvodů sestupu špatná politika klubu, který se v zimní pauze zbavil několika zkušených hráčů, například Jana Trousila nebo Tomáše Polácha.

"Nastaly změny, o kterých si (lidé ve vedení) mysleli, že budou pozitivní. Přišlo mládí místo zkušeností, no nevím. O záchranu se podle mě hraje zkušeností, ne mládím. Vedení zvolilo tuhle cestu, ta se evidentně nevyplatila," řekl Bureš.

Čtěte také:
Plzeň vyhrála ligu a slaví, druhým sestupujícím je Brno
Slavia bez diváků porazila Příbram, Brno opět nevyhrálo

"Nemyslím jen Polácha a Trousila, ale i Dřížďala, Dvorníka, Michálka. Měli jsme mraky zkušených hráčů. Vím, že někteří nehráli v top formě, ale teď jsme neměli zkušenosti. To je podle mě jedna z velkých příčin, proč jsme spadli," mínil Bureš.

Brno se prakticky od úvodu sezony pohybovalo na dně tabulky. Odvrátit pád do druhé ligy, ve které Zbrojovka naposledy startovala v sezoně 1991/92, nepomohla ani změna na trenérské lavičce, kde před 24. kolem vystřídal Karla Večeřu René Wagner. Brňané doplatili hlavně na tragickou domácí bilanci, na svém stadionu vyhráli jen čtyři zápasy.

"Tady v Příbrami jsme nespadli. Myslím, že to začalo už na podzim, možná už v létě, kdy se podcenilo mraky věcí," řekl Bureš.

Podle Kalabišky škodily neustálé změny v sestavě

Také záložník Jan Kalabiška připustil, že Brno přišlo o ligu dříve než v Příbrami. Zbrojovce podle něj škodily neustálé změny v sestavě.

"Myslím, že se u nás vystřídalo moc hráčů. Nehráli jsme prakticky jediné dva zápasy po sobě ve stejné sestavě, to se pak projeví," mínil Kalabiška, který část kariéry strávil právě v Příbrami a dnešní sestup u Litavky měl pro něj o to smutnější podtext.

Wagner chce složit tým, který postoupí zpět

I kouč Wagner tvrdil, že Zbrojovka ztratila nejvyšší soutěž už v minulých týdnech. Mrzely ho hlavně dva duely. "První důležitý zápas byl v Hradci Králové. Hráli jsme tam dobře, měli jsme ho vyhrát a vše by se vyvíjelo jinak," řekl.

"Druhý takový zápas, který byl pro mě zklamáním, jsme sehráli minule s Českými Budějovicemi. Dnes už to bylo vabank. První poločas byl velice dobrý, škoda těch neproměněných šancí," posteskl si.

Osmatřicetiletý Wagner chce u týmu zůstat a složit takový tým, který ihned postoupí zpět do ligy. Prakticky jisté je, že u toho nebude záložník Richard Dostálek, který hodlá ukončit kariéru.

 

Právě se děje

Další zprávy