Sparta přestřílela Liberec a na Plzeň ztrácí už jen bod

ČTK Jaroslav  Šindelář ČTK, Jaroslav Šindelář
6. 5. 2011 22:05
Sparta - Liberec 3:2 (2:0)
Leonard Kweuke (vpravo) slaví s Markem Matějovským
Leonard Kweuke (vpravo) slaví s Markem Matějovským | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Fotbalisté pražské Sparty přestříleli v předehrávce 27. kola první ligy na svém hřišti Liberec 3:2 a ztrácejí už jen jediný bod na vedoucí Plzeň.

Ta má však k dobru sobotní domácí zápas s Mladou Boleslaví.

Přestože Sparta vyhrála po vlastním gólu Dejmka a brance Kweukeho 2:0 první poločas, musela se o výhru v tom druhém strachovat, protože Liberec byl v jeho závěru několikrát blízko k vyrovnání.

Čtěte také:
U fotbalistů Boleslavi po sezoně skončí trenér Stanner
Šmicer k incidentu: Zoufalí lidé dělají zoufalé činy
Nedvěd: V Itálii by to bylo ještě horší než v Edenu

Sparťanský trenér Jozef Chovanec se omluvil divákům za výkon v druhém poločase.

Chovanec: Po dnešním výkonu musíme řešit sebe, ne Plzeň

"V prvním poločase jsme se dostali do klidného vedení, o to více nechápu, co se po přestávce dělo. Dílem to samozřejmě bylo zlepšeným výkonem Liberce, který se chytil gólem na 2:1 a začal si věřit. A nezklidnila nás ani třetí branka," kroutil hlavou po utkání.

Jozef Chovanec
Jozef Chovanec | Foto: Jakub Šafránek

Jeho svěřenci prý vinou nervozity najednou začali hrát příliš živelně.

"Najednou začali hrát hráči v jiných pozicích, špatně jsme řešili brankové šance. Kladrubský prohrával osobní souboje, zase se nám vrací někdejší problém s řešením obranných standardních situací," vyjmenoval řadu věcí, které bude hráčům vyčítat v sobotu při hodnocení utkání.

I proto prý ani nebude sledovat, jak se s větším tlakem vyrovná Plzeň, která hraje s Mladou Boleslaví. "Po dnešním výkonu musíme řešit hlavně sebe," prohlásil sebekriticky.

Rada: Škoda prvního poločasu. Úplně jsme ho prospali

Liberecký Petr Rada litoval, že jeho tým prohospodařil první poločas.

Petr Rada
Petr Rada | Foto: Ondřej Besperát

"Úplně jsme ho prospali, byl to z naší strany bázlivý poločas. Nevím, zda to bylo tím, že mladší hráči zde hráli poprvé a třeba Hadaščok na tak velkém stadionu určitě ne.

Na druhou stranu máme hráče, kteří toho hodně odehráli v jednadvacítce, tak nezkušení zase nejsme," zlobil se, že jeho svěřenci zabrali až po důrazné poločasové domluvě.

"Byli jsme na tom dobře kondičně, dokonce jsme za stavu 3:2 měli ještě jednu hlavičkovou možnost. V celkovém pohledu ale asi Sparta byla o ten gól lepší," uvedl kouč, který nepostavil Nezmara kvůli zranění.

"Už nějaký čas ho trápí břišní svaly. Možná by zvládnul tak tři zápasy, tak jsme nechtěli jeho stav zhoršit," vysvětlil absenci klíčového střelce.

Výsledek:

Sparta Praha - Slovan Liberec 3:2 (2:0)
Branky:
4. vlastní Dejmek, 38. Kweuke, 58. Kerič - 51. Hadaščok, 64. Dejmek. Rozhodčí: Franěk - Pelikán, Peřina. ŽK: Dočkal, Štajner, Gebre Selassie (všichni Liberec). Diváci: 5715.
Sparta: Zítka - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Kladrubský (73. Abena), Vacek - Kerič (65. Sionko), Matějovský, Kadlec (90.+1 Podaný) - Kweuke. Trenér: Chovanec.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman - Dočkal, Vácha, Gecov, Štajner, Breznaník (90. Vlasko) - Hadaščok (77. Sivrič). Trenér: Rada.

 

Právě se děje

Další zprávy