Šmicer k incidentu: Zoufalí lidé dělají zoufalé činy

Sport Sport
6. 5. 2011 15:45
Bývalí hráči Slavie se vyjadřují k nepokojům
Řádění fanoušků v pražském Edenu.
Řádění fanoušků v pražském Edenu. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Částečné pochopení pro čvrteční řádění fotbalových fanoušků Slavie má bývalý hráč sešívaných a ikona klubu Vladimír Šmicer. Současný manažer fotbalové reprezentace násilí neschvaluje, podle jeho názoru ale situace jinak dopadnout nemohla.

"Schvalovat zoufalé kroky sice nelze, ale je třeba vidět, že zoufalí lidé dělají zoufalé činy. A fanoušci jsou teď opravdu zoufalí," komentoval Šmicer útok na činovníky pražského klubu v poločase pohárového semifinále mezi Slavií a Olomoucí.

Čtěte také:
Slavii hrozí tvrdé tresty. Pokuta i uzavření Edenu
Natland chce Slavii pomoci i po ostudných násilnostech
Šokovaný Platil: Hanba! Fanouškům šlo jen o masakr
Reportáž: Fanouškovské bouře otřásly Slavií
ŽIVĚ ze Slavie. Zuřící fans zastavila až komanda se psy
Slavia nedostala licenci, aby mohla dál hrát první ligu

"Jinak to ani skončit nemohlo, lidé ve vedení Slavie prokázali naprostou nekompetentnost a každému slávistovi je teď smutno," řekl k incidentu. Jak dodal, stále věří, že krizi, která se v posledních dnech rozrostla do obřích rozměrů, Slavia přežije.

K ostudným násilnostem se v médiích vyjádřili i další bývalí hráči pražského celku. Pavel Kuka, někdejší kanonýr a současný ředitel vlastníka stadionu společnosti E-Side, nevidí incident v černobílém světle.

"Tuhle nešťastnou událost beru jako výsledek totální nekomunikace vedení klubu s veřejností a fanoušky. Je smutné, kam až to muselo zajít. Vždy se pak najdou někteří jedinci, kteří takové situace zneužijí k vandalismu a ničení majetku na stadionu," poznamenal Kuka.

Bývalý středopolař Ivo Ulich, který hraje za Slavii futsal, souhlasil s původním protestem fanoušků. Ti totiž nejprve před zápasem v poklidu obsadili středový kruh a vyzvali vedení klubu, aby jim pravdivě vykreslilo situaci, jež ve Slavii nastala.

"To jsem jim fandil a souhlasil s nimi. Ale co následovalo pak, to už schvalovat nemůžu. Ublížili klubu i fanouškům. To byla špatně zvolená forma protestu," komentoval Ulich následné vyhrocení situace.

Ulich zkritizoval také ředitele klubu Miroslava Platila, který přišel za fanoušky a snažil se je uklidnit. Ti se ho ale po několika prvních větách snažili napadnout.

"Když neměl konkrétní informace, které by fanoušky uklidnily, tak mezi ně neměl chodit. Tím je jen znervózněl a naštval," uzavřel Ulich.

 

Právě se děje

Další zprávy