Kritizoval sudí, že pomáhají Spartě. Dostal důtku

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
28. 4. 2011 19:01
Boleslavský kouč Stanner odešel od disciplinárky s napomenutím

Praha - Fotbalový trenér Mladé Boleslavi Karel Stanner za kritiku sudích po zápase svého týmu se Spartou nakonec dostal důtku. Ve čtvrtek o tom rozhodla disciplinární komise ČMFS.

Jeho ostrá slova na adresu rozhodčího Mikela, který měl údajně připískávat Spartě, prý překročila únosnou mez.

Stanner si po prohraném duelu na tiskové konferenci stěžoval na tendenční vedení utkání, které nakonec skončilo těsnou výhrou Sparty. "Ten zápas měl kvalitu, ale vyloženě mi chybělo férové řízení. Bylo to totálně tendenční. Dlouho jsem v lize nic takového neviděl," prohlásil po prohře 1:2 boleslavský kouč.

Čtěte také:

Macela: Mikel Spartě nepomohl úmyslně. Trest ale dostal
´Bolka´ je za trenérem. Obvinil sudího, že byl neférový

"Trenér Stanner se unáhlil. Prohlíželi jsme si důkladně záznam z utkání a nenašli jsme nic, co by svědčilo o tom, že by Mikel řídil utkání tendenčně pro Spartu," sdělil ale před časem Aktuálně.cz předseda komise rozhodčích Luděk Macela. Mikel od tohoto orgánu ČMFS obdržel dvouzápasový distanc.

V podobném duchu chápala výkon sudího na dnešním jednání i disciplinární komise. Sudí podle ní sice dělal chyby, za což si zasloužil trest, nicméně jakékoliv obviňování z nadržování prý není na místě.

„Komise vyslechla celý záznam konference, který dodal klub. Trenér Stanner vypovídal, že si za svými výroky stojí. Disciplinární komise rozhodně nechce být cenzorem výroků účastníků utkání, má však za to, že forma kritiky má své meze a v tomto případě byly překročeny," uvedl mluvčí komise Jaroslav Kolář.

 

Právě se děje

Další zprávy