Slavia pomohla Spartě, 2 góly v závěru srovnala v Plzni

ČTK Jaroslav  Šindelář ČTK, Jaroslav Šindelář
25. 4. 2011 20:30
Slavia srovnala na 2:2 góly v 88. a 90. minutě
Karol Kisel
Karol Kisel | Foto: Jakub Šafránek

Plzeň - Fotbalisté Slavie díky vynikajícímu závěru remizovali v dohrávce 25. kola první ligy v Plzni 2:2, a v boji o titul tak nahráli Spartě, která na vedoucí Západočechy ztrácí pět kol před koncem soutěže už jen čtyři body.

Přitom všechno dlouhé minuty vypadalo na výhru Plzně, která se v prvním poločase dostala zásluhou gólů Koláře a Ševinského do dvoubrankového vedení.

V 88. minutě však po rohovém kopu snížil kapitán Slavie Karol Kisel a o dvě minuty později po chybě plzeňské obrany vyrovnal Milan Černý.

Čtěte také:
Poslední Ústí šokovalo Jablonec, střelnice v Liberci
Ukazujeme obrovský charakter, říká kapitán Slavie Kisel
Paroubek: Jsem ochoten pomoci Slavii 250 tisíci korun
Petrouš vyřadil Dembélého z týmu. Protože ho kritizoval

"Zvítězila" tak pomyslná spravedlnost. První gól Plzně totiž padl poté, co byl nahrávající Petržela v ofsajdu, v druhém poločase pak sudí chybně neposoudili střet Rezka s Kaufmanem v pokutovém území jako faul bránícího plzeňského hráče.

Vrba: Nechápu naše selhání. Slavia měla jednu šanci

Plzeň přitom mohla za stavu 2:0 několikrát své vedení navýšit. Dvě minuty po druhém gólu se do velké šance dostal nejlepší plzeňský střelec Jan Rezek, nastřelil však jen tyč Vaniakovy brány.

Pavel Vrba
Pavel Vrba | Foto: fcviktoria.cz

Poté se však Slavia zvedla a především v závěrečné půlhodině svého soupeře jasně přehrávala. Tvrdou ránu Pospěcha sice brankář Pavlík vykryl, na hlavičku Kisela už neměl šanci reagovat a neuspěl ani tváří v tvář proti Černému.

Trenér Plzně Pavel Vrba nemohl selhání svých svěřenců pochopit.

"Utkání mělo výbornou úroveň, ale nikdy bych nevěřil, že když tři minuty před koncem vedeme o dva góly, že ještě body ztratíme. Přitom jsme zvládli výborně první poločas i vstup do druhé půle, naše hra snesla nejvyšší měřítka. Slavia se sice v poslední půlhodině hodně zvedla, ale až do 85. minuty měla jen jednu šanci," řekl novinářům po utkání Vrba.

Věří, že ani zbytečná ztráta v boji o titul jeho svěřenci neotřese.

"Už jednou jsme to zvládli, když se Sparta přiblížila na dva body, tak bychom to měli dokázat i nyní. Stále máme svůj osud ve svých rukou," dodal.

Petrouš: Dembélého jsem jen nenominoval k zápasu

Jeho protějšek Michal Petrouš naopak znovu pochválil svůj tým za to, že i v neradostné finanční situaci se hráči dokáží vzepnout k takovým výkonům.

Michal Petrouš
Michal Petrouš | Foto: Jakub Šafránek

"Dnes viděli diváci na naší ligu nadstandardní zápas. Oboustranně útočná hra, hodně střel i šancí. Pro domácí byl možná konec trochu krutý, ale na druhou stranu my jsme do poslední vteřiny bojovali o zvrat a byli za to odměněni. Od 60. minuty jsme Plzeň zatlačili a nakonec se dokázali prosadit i střelecky," řekl po hektickém závěru slávistický kouč.

Zároveň popřel informace médií, že byl záložník Bassirou Dembélé vyřazen z kádru.

"Určitě nebyl vyřazen z kádru, jen jsem ho nenominoval k utkání, poté co se nevybíravě vyjádřil v tisku. V úterý o jeho osudu rozhodne představenstvo klubu," dodal Petrouš.

Výsledek:

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 2:2 (2:0)
Branky:
21. Kolář, 28. Ševinský - 88. Kisel, 90. Černý. Rozhodčí: L. Kovařík - Wilczek, Gallo. ŽK: Limberský, Jiráček - Koreš, Trubila. Diváci: 7140.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský - Petržela, Jiráček, Horváth (89. Trapp), Kolář (83. Fillo), Rezek (73. Duriš) - Bakoš. Trenér: Vrba.
Slavia: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Černý, Jarolím, Kisel, Hora (46. Vlček), Koreš (83. Milutinovič) - Pospěch. Trenér: Petrouš.

 

Právě se děje

Další zprávy