Petrouš vyřadil Dembélého z týmu. Protože ho kritizoval

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
25. 4. 2011 12:00
Dembélé si stěžoval, že s ním Petrouš nekomunikuje
Bassirou Dembélé (vlevo)
Bassirou Dembélé (vlevo) | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Mluvit otevřeně se nevyplácí. Tedy jak komu. Zatímco kapitánovi fotbalové Slavie Karolu Kiselovi slova o tom, že dřívější nebo současní majitelé klub rozkradli, u vedení Slavie prošla, malijský záložník Bassirou Dembélé se může za mnohem menší prohřešek z klubu předčasně pakovat.

Dembélé, který podle jeho agenta musel na Václavském náměstí rozdávat reklamní letáky, aby se mohl v jedné z pražských restaurací zadarmo naobědvat, se nechal slyšet pro Nedělní Sport, že s ním trenér Michal Petrouš nekomunikuje a záměrně jej deptá.

Čtěte také:
Ukazujeme obrovský charakter, říká kapitán Slavie Kisel
Paroubek: Jsem ochoten pomoci Slavii 250 tisíci korun
Diamanty Slavii nespasí. Společnost nemá s kým jednat
Němeček: Když bude Slavia neprůhledná, ať raději spadne
Hašek majitelům Slavie: Okamžitě začněte řešit situaci

Dembélého agent Lorenc Hysi serveru iSport.cz v neděli řekl, že kvůli tomu jeho svěřence vyřadil Petrouš před nedělním tréninkem z kádru.

Agent: Petrouš není ani chlap, aby to Dembélému řekl sám

"Dvě hodiny před tréninkem mu zavolali a řekli, že je do úterý vyřazen z týmu. V úterý proběhne schůzka představenstva, kde se rozhodne, co bude dál," oznámil serveru Hysi.

Michal Petrouš
Michal Petrouš | Foto: Jakub Šafránek

"Bassirou jenom žádal o pomoc, poprosil trenéra, aby s ním mluvil. Nechápu, proč by za to měl být trestán," řekl s tím, že ho mrzí, že mu není nikdo z vedení klubu schopen říct, proč fotbalisté Slavie nedostali od prosince výplatu ani to, kdy peníze dostanou. 

Hysiho překvapilo i to, že zprávu o vyřazení z kádru neřekl Dembélému sám Petrouš, ale sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

"Petrouš nebyl ani dost chlap, aby to Dembélému řekl sám. Zavolal nám to pan Držmíšek. Věřím tomu, že jsme nic neudělali, neporušili jsme žádnou klauzuli ve smlouvě. Ostatně, každý si může udělat obrázek sám," dodal.

Dembéle: Na začátku byl Petrouš skvělý, ale teď

Jednadvacetiletý záložník v rozhovoru řekl, že jej Petrouš úmyslně přehlíží, a proto se snaží především komunikovat s Kiselem a brankářem Martinem Vaniakem.

Karol Kisel
Karol Kisel | Foto: Jakub Šafránek

"Trenér Petrouš mě nechá sedět na lavičce a já nevím proč. Nic neřekne, takže nevím, co dělám špatně, co dělám dobře, co mám dělat. Prostě úplně nulová komunikace," prohlásil.

"Dnešní Petrouš a ten, kterého jsem poznal, to jsou dvě zcela odlišné osobnost. Na začátku byl skvělý, ale teď...On se mnou vůbec nemluví, to mě deptá," dodal Dembélé.

Malijský juniorský reprezentant, který prošel pařížským klubem St. Germain, mluvil i o tom, jak se vyrovnal s tím, že už čtyři měsíce nedostal výplatu.

Chtěl bych zase posílat peníze rodině a sousedům

"Poté, co mi klub zakázal rozdávat letáky, abych mohl obědvat zadarmo, mi dával najíst agent. Jenže vezměte si to, máte smlouvu, makáte, trénujete, hrajete, tedy když vás trenér postaví - a nemáte peníze. Je to děsivé, přece mu nemůžu (agentovi) pořád říkat, ať mi půjčí, takže ví tak desetinu věcí."

Nyní mu pomohl agent, nemůže však podporovat svou rodinu, což je v Africe nepsané pravidlo.

"Přece nebudu psát domů, aby mi poslali peníze, když bych měl podporovat já je. Zase bych jim chtěl pomáhat, tomu věřím. A kolik nás je? Můj táta má deset dětí. Jenže u nás to funguje i tak, že když nemá co jíst soused nebo známý a kamarád, tak mu pomůžete. Moje peníze nejsou jen pro moje rodiče a sourozence," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy