Plzeň double nezíská. Postoupila Boleslav a Kroměříž

Aleš Vávra Aleš Vávra
20. 4. 2011 22:01
Kroměříž senzačně vyřadila Zbrojovku Brno
Kroměříž slaví historický postup do semifinále Ondrášovka Cupu.
Kroměříž slaví historický postup do semifinále Ondrášovka Cupu. | Foto: Lukáš Drštička

Kroměříž - Fotbalisté třetiligové Kroměříže dokonali prvotřídní senzaci a ve čvrtfinále Ondrášovka Cupu vyřadili prvoligovou Zbrojovku Brno. Po výhře 2:1 v Brně zvítězili i doma, tentokrát výsledkem 1:0.

Hanácká Slavia se stala prvním týmem ze třetí ligy, který dokázal postoupit do semifinále domácí pohárové soutěže. O postup do finále se utká s Mladou Boleslaví, která i ve druhém utkání zdolala Plzeň.

Výhru Hanácké Slavie, která figuruje na páté místě Moravskoslezské fotbalové ligy, zařídil pět minut před koncem střídající Bosňan Hajdarovič. Kroměříž se stala prvním týmem ze třetí ligy, který dokázal postoupit do semifinále domácí pohárové soutěže.

Čtěte také:
Teplice kopaly proti Slavii tři penalty. Dvě proměnily
Kroměříž šokovala v poháru Brno. Sigma zdolala Jablonec

Zbrojovka sice v Kroměříži tlačila, její ofenzivní hra ale postrádala myšlenku. Přesto mohli jít hosté do vedení už v 5. minutě, jenže Střeštík trefil z přímého kopu pouze břevno.

Brankovou konstrukci ale zanedlouho orazítkovali také nadšeně hrající domácí, když Hromek unikl po pravém křídle a zdařile vystřelil.

Ve druhé půli mělo Brno vytrvalou územní převahu, vyloženou šanci si ale vytvořit nedokázalo. Fotbalisté Kroměříže zahustili střed hřiště a hosty nepouštěli před brankáře Vogla.

Naopak domácí stále častěji vyráželi k rychlým brejkům a jeden z nich skončil vítězným gólem.

Brněnští tak ještě prohloubili svou výsledkovou krizi. V Gambrinus lize se krčí na patnáctém místě tabulky a jsou blízko sestupu do druhé ligy.

Boleslav otočila nepříznivé skóre

Plzeň chtěla ve Štruncových sadech brzy dotáhnout náskok Mladé Boleslavi, která před týdnem doma vyhrála 2:1. A to se jí povedlo. Již v 10. minutě se hlavičkou po centru Koláře prosadil Martin Fillo.

Viktoriáni hráli dobrý nátlakový fotbal a prosazovali se typickou kombinační hrou po křídlech. Několik dobrých šanci na pojištění vedení ale spálili, a tak přišel trest.

Kulič v úvodu druhé půli pěkně vysunul Chramostu, který tváří v tvář Pavlíkovi nezaváhal. Plzeň se hnala do útoku ve snaze vynutit si prodloužení.

V závěru se však do otevřené obrany vřítil střídající Dimutsos a krásnou střelou do šibenice vystřelil Středočechům výhru i postup.


Odvetné utkání čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu:

Hanácká Slavia Kroměříž - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 85. Hajdarovič. Rozhodčí: Možíš - Kordula, Peřina. ŽK: Handl, Klabal, Stojaník, Šilinger - Pašek, Hamouz, Folprecht, Dostálek. Diváci: 2455. První utkání: 2:1, postoupila Kroměříž.

Kroměříž: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Fiala (90. Havlík), Budín, Matoušek, Hromek, Handl (72. Hajdarovič) - Janča (83. Poturovič). Trenér: Lehkoživ.

Brno: Bureš - Pašek, Simerský, Pernica, Hamouz - Valenta (57. Přerovský), Borek (61. Dostálek), Folprecht, Střeštík (70. Došek) - Rabušic, Šamánek. Trenér: Wagner.


FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 1:2
(1:0)
Branka: 10. Fillo - 49. Chramosta, 85. Dimutsos. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Koval. ŽK: Rolko, Kysela. Diváci: 3041. První zápas 1:2. Postoupila Mladá Boleslav.

Plzeň: Ticháček - Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský - Petržela, Jiráček, Horváth, Kolář , Fillo (82. Brezinský) - Rezek. Trenér: Vrba.

Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Opiela, Kúdela, Fabián (70. Táborský) - Chramosta (81. Dimutsos), Kulič (90. Procházka). Trenér: Stanner.

 

Právě se děje

Další zprávy