Komise uznala stížnost Sparty, sudí v Jablonci chyboval

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
5. 4. 2011 18:42
Sudí Hrubeš si nezapíská pět utkání
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Komise rozhodčích Českomoravského fotbalového svazu vyhověla stížnostem fotbalové Sparty proti řízení utkání 22. kola Gambrinus ligy mezi Pražany a Jabloncem, které nakonec Severočeši vyhráli 2:1. 

Hlavnímu rozhodčímu Romanu Hrubešovi za závažné chyby pozastavila delegaci na pět utkání, jeho asistentovi Emilu Ubiasovi na dva ligové zápasy.

"Protestu AC Sparta Praha bylo částečně vyhověno," píše se v tiskovém prohlášení. "Komise konstatovala, že ze strany rozhodčích došlo k určitému pochybení, nicméně se jedná o první vážnější přestupek obou výše jmenovaných a to nakonec rozhodlo o počtu omezených delegací."

Čtěte také:

Přijde Řepka o derby? Už dostal pokutu od Sparty
Fanoušci: Sparta utrpěla křivdu. Ale taky hrála ´tužku´
VIDEO Naštvaní sparťané: Rozhodčí zápas nezvládli!
Sparta podala protest, chyby sudího prý ovlivní ligu

Mluvčí svazu Petr Kovář pro Aktuálně.cz uvedl, že hlavním důvodem potrestání rozhodčího Hrubeše byla situace z 65. minuty utkání, která předcházela vítězné brance Jablonce.

Foto: Jakub Šafránek

Sudí prý měl odpískat faul záložníkovi domácích Janu Vošahlíkovi, kterému byl gól posléze přiznán.

"Komise posoudila situaci před druhým gólem Jablonce jako chybu. Měl být odpískán faul Jana Vošahlíka na Manuela Pamiče (posledního bránícího hráče Sparty, pozn. red.)," uvedl Kovář.

Co se týče další části protestu Sparty, tedy údajného údajného faulu a neodpískané penalty po zákroku Pavla Drska na Leonarda Kweukeho, tak komise Spartě nevyhověla.

"Situaci střetu mezi Pavlem Drskem a Leonardem Kweukem komise vůbec nehodnotila, protože vyhovovala trendu, který rozhodčí Roman Hrubeš pro celé utkání nastavil," vysvětlil Kovář.

Proti výrokům sudích se neoficálně ohrazoval i Jablonec, podle nějž jediná branka Sparty padla z nesprávně zahrané standardní situace, neboť Marek Matějovský údajně rozehrával míč, který byl ještě v pohybu, což pravidla nedovolují.

Zároveň prý měl v zápase dostat druhou žlutou kartu, a tím pádem i červenou, obránce Sparty Tomáš Řepka.

Podívejte se na gól, který vyvolal nejvíce vášní

 

Právě se děje

Další zprávy