Sparta podala protest, chyby sudího prý ovlivní ligu

Aleš Vávra Aleš Vávra
4. 4. 2011 18:01
Sparta chtěla penaltu a gól Jablonce prý neměl platit
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Sparťané podali oficiální protest proti výkonu rozhodčího Hrubeše v sobotním šlágru fotbalové Gambrinus ligy, který tým z Letné v Jablonci prohrál 2:1.

Podle tiskového mluvčího Sparty Ondřeje Kasíka se rozhodčí dopustil závažných pochybení, čímž ovlivnil nejen průběh ligového zápasu, ale i celého závěru ligy.

Sparťanům se nelíbily především klíčové situace, které se odehrály okolo 65. minuty.

Čtěte také:
Fanoušci: Sparta utrpěla křivdu. Ale taky hrála ´tužku´
VIDEO Naštvaní sparťané: Rozhodčí zápas nezvládli!

"Dle názoru vedení klubu měl sudí jednoznačně nařídit pokutový kop ve prospěch našeho týmu po faulu Drska na Kweukeho. Posléze neměl uznat branku Jablonce, Vošahlík před dosažením neregulérní branky zjevně fauloval Pamiče," vysvětlil Kasík.

Podle vedení Sparty jsou chyby mimořádně závažné a neomluvitelné i vzhledem k tomu, že rozhodčí Hrubeš patří mezi velmi kvalitní rozhodčí.

"Vedení Sparty apeluje na komisi rozhodčích, aby na tento zásadně neuspokojivý výkon rozhodčího reagovala adekvátním způsobem a přihlédla k tomu, že tato událost může ovlivnit i celkové pořadí tohoto ročníku Gambrinus ligy," dodal mluvčí.

Výkon sudího se nelíbil ani Jablonci

Výkonem sudího Hrubeše se bude v úterý zabývat komise rozhodčích. Rozhodčímu se duel nepovedl, jeho výkon se nelíbil ani Severočechům. Jablonečtí tvrdí, že vyrovnávací gól Sparty padl poté, co Matějovský rozehrál přímý kop, když míč nebyl v klidu. 

Domácí rovněž požadovali vyloučení kapitána Sparty Tomáše Řepky, který měl podle nich po faulu na Vaňka dostat druhou žlutou kartu.

 

 

Právě se děje

Další zprávy