Hradec udolal Příbram a vzdálil se od pásma sestupu

Aleš Vávra Aleš Vávra
21. 3. 2011 19:42
Dohrávka 21. kola: Hradec - Příbram 2:1 (2:0)
Foto: FC Hradec Králové

Hradec Králové - Důležité tři body si v dohrávce 21. kola fotbalové Gambrinus ligy připsal Hradec Králové. V souboji týmů ohrožených sestupem doma porazil Příbram 2:1 a vyšplhal se na desáté místo tabulky.

O svém vítězství Východočeši rozhodli už v prvním poločase, kdy byli aktivnější a svůj dobrý výkon korunovali brankami Fischera a Klapky.

Ve druhé půli se herní obraz otočil, fotbalisté Příbrami však dokázali pouze snížit. Trefil se střídající Koukal. V závěru dostal červenou kartu příbramský Klesa, který fauloval domácího hráče zezadu.

Čtěte také:
Slavia se bodů navíc nedočká, kontumace Brna zamítnuta
Teplice rozstřílely Baník. Slavia získala bod na Sigmě
Sparta zdolala Brno, Pekhart už vede střeleckou tabulku

Votroci vstoupili do zápasu s jasnou snahou napravit sedmigólový debakl z Jablonce. Kouč Kotal udělal několik změn v sestavě a ty se mu vyplatily. Hradečtí byli od začátku nebezpeční především díky dobré kombinaci ve středu pole.

A brzy se dočkali důležitého prvního gólu. Poděbradský postupoval s míčem podél vápna a v poslední chvíli míč přenechal kapitánu Fischerovi, který svou nečekanou střelu schoval do klubka hostujících obránců. Brankář Hruška se po střele jen podíval.

Obránce Pávek pak ze třiceti metrů orazítkoval břevno. Zvýšení náskoku se Hradec dočkal ve 37. minutě, kdy Dvořák sklepl ze vzduchu Klapkovi a ten mířil přesně.

Trenér Příbrami Nádvorník o poločase poslal do hry útočníka Koukala a hosté se vrhli do útoku. Byl to právě Koukal, který se už po šesti minutách hry v šestnáctce nejlépe zorientoval a snížil.

Hrál se dobrý fotbal a útoky se přelévaly ze strany na stranu. Dobré šance na zvýšení náskoku Hradce měl střídající Rezek, ale neuspěl. Ani Příbram se neprosadila a tak zůstaly všechny body na východu Čech.


Hradec Králové - Příbram 2:1
(2:0)
Branky: 14. Fischer, 37. Klapka - 51. Koukal. Rozhodčí: Makovička - Lhoták, Urban. ŽK: Dvořák - Nohýnek. ČK: 89. Klesa (Příbram). Diváci: 5454.

Hradec: Lindr - Pávek, Chleboun, Kasálek - Fischer, Hochmeister (85. Pokorný), Klapka, Poděbradský - Pilař (80. Mišinský), Dvořák, Černý (59. Rezek). Trenér: Kotal.

Příbram: Kučera - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Videgla (76. Wágner), P. Pilík (65. Papšys) - Jurdík (46. Koukal), M. Štochl. Trenér: Nádvorník.

 

Právě se děje

Další zprávy