Plzeň jde před disciplinárku. Spartu sledovalo moc lidí

Sport Sport
17. 3. 2011 18:50
Trest hrozí i Spartě za výtržnosti fanoušků
Foto: ČTK

Praha - Hit fotbalové ligy mezi Viktorií Plzeň a pražskou Spartou, ve kterém slavili výhru Západočeši, má disciplinární dozvuky. Zástupci obou klubu se mají dostavit na příští zasedání disciplinární komise, které se koná 31. března.

Disciplinárka zahájila řízení s Plzní kvůli překročení kapacity stadionu, letenským zase hrozí trest za výtržnosti fanoušků.

Stadion ve Štruncových sadech byl na šlágr Gambrinus ligy beznadějně vyprodán a ačkoli má kapacitu pro 7300 diváků, tísnilo se jich na tribunách zhruba o dvě stovky víc.

Čtěte také:
Plzeň porazila Spartu. Rozhodl krásný gól Horvátha
Plzeň jde bez Horvátha na neoblíbené Budějovice
Trenér Chovanec už zase může na lavičku Sparty

Kapitán Plzně Pavel Horváth po zápase s úsměvem počet diváků kvitoval. Prý plzenští za takovou návštěvu vděčí dírám v plotech okolo stadionu.

Plzni za toto porušení předpisů zřejmě žádná výrazná pokuta nehrozí. Podobný problém měl na začátku letošního ročníku ligy také Hradec Králové. Komise ale žádný trest nevynesla, protože nechtěla jít proti zájmu diváků o fotbal.

"Musíme ale zabezpečit dodržování řádů a předpisů. Proto jsme klubu nařídili udělat taková opatření, aby k překročení kapacity nedocházelo," uvedla na podzim komise v prohlášení.

 

Právě se děje

Další zprávy