Petržela duel se Spartou nestihne, má stop na 3 utkání

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
10. 3. 2011 18:01
Disciplinárka jej potrestala za šlápnutí na protihráče

Praha - Záložník fotbalové Viktorie Plzeň Milan Petržela nebude svému týmu k dispozici pro možná klíčové utkání jara, které sehraje Viktoria v sobotu s pražskou Spartou.

Rozhodla o tom disciplinární komise ČMFS, která mu na svém čtvrtečním zasedání zakázala start ve třech soutěžních utkáních za úmyslné šlápnutí na protihráče.

K incidentu došlo v prvním jarním kole, kdy si Petržela doslova "vyšlápl" na ležícího Jiřího Poděbradského z Hradce Králové. Ač se plzeňský hráč i jeho hradecká oběť ujišťovali o neúmyslnosti zákroku, komise jej posoudila jinak.

Čtěte také:

Sudí vzali Plzni body. Experti: Pozor na ukřivděnost
Plzeň si stěžuje komisi rozhodčích na sporný ofsajd
Plzeň i Hradec hájí Petrželu. Prý nešlo o úmyslný faul
Blog: Petrželovo ´Dup na břicho´ versus Řepkův plivanec

"Se zdůvodněním komise se neztotožňujeme, ale rozhodnutí jako takové respektujeme a nebudeme se proti němu odvolávat," uvedl podle ČTK těsně po verdiktu Tomáš Paclík, šéf Viktorie Plzeň.

"Komise nám vysvětlila, že dělí zákroky před odpískáním a po odpískání. Pokud to je po odpískání, jedná se o napadení protihráče, což byl prý i tento případ. My tvrdíme, že Milan to neudělal úmyslně."

"Zdá se mi to trochu svérázné, ale respektujeme to a už se tím nechceme zabývat. Věříme, že to tým v dalším průběhu ligy nepoznamená. Kádr máme dost široký, abychom si s absencí Milana poradili," dodal Paclík.

Petržela si první část trestu již odkroutil minulý víkend, kdy nenastoupil v zápase se Slováckem. Možná i proto Plzeň, aktuální lídr tabulky Gambrinus ligy, v Uherském Hradišti jen remizovala 2:2.

Krom domácího utkání se Spartou tak bude trenéru Pavlu Vrbovi chybět ještě v duelu s Ústím nad Labem.

 

Právě se děje

Další zprávy