Plzeň si stěžuje komisi rozhodčích na sporný ofsajd

ČTK ČTK
7. 3. 2011 15:00
Plzeň si stěžuje na sudí podruhé v řadě
Fotbalisté Plzně sice dvakrát oslavovali gól, třetí radost jim překazil pomezní rozhodčí
Fotbalisté Plzně sice dvakrát oslavovali gól, třetí radost jim překazil pomezní rozhodčí | Foto: ČTK

Plzeň - Vedení Viktorie Plzeň podává oficiální stížnost na výkon rozhodčích, kteří neuznali Západočechům kvůli chybně odmávanému ofsajdu vítězný gól v sobotním ligovém utkání na hřišti Slovácka.

Generální manažer klubu Adolf Šádek prohlásil, že funkcionářům už došla trpělivost, protože sudí jeho tým připravili o branku už podruhé v krátké době.

Plzeň přišla o vítězství, a tím také o dva body v honbě za mistrovským titulem, přestože v 86. minutě za stavu 2:2 vstřelil Daniel Kolář regulérní gól. Asistent rozhodčího Jaroslav Moudrý však chybně usoudil, že střelec stál v ofsajdovém postavení, a zvedl praporek.

Čtěte také:
Plzeň nedala penaltu a na Slovácku uhrála jen remízu
Sparta gólem Zemana porazila Příbram a stíhá Plzeň
Řepka trpěl a křičel na lavičce. Aby mohl přejet Plzeň

Šádek v rozhovoru pro server lidovky.cz dokonce uvedl, že podle jeho mínění podobné chyby na vrub Viktorie nejsou poslední. "Jsem přesvědčený, že se nám to nestalo naposledy," uvedl Šádek.

Později v rozhovoru s ČTK svá slova už mírnil, že nechtěl naznačovat nic o spolčení proti Viktorii.

Nechci, aby se objevovalo, že Plzeň brečí

"Nechci to dále rozvádět, abych se nedostal před disciplinární komisi. Stejně nechci, aby se objevovalo, že Plzeň brečí. Jen si přeju, aby se závěr ligy odehrál regulérně," vysvětlil Šádek.

Ke stížnosti Plzeňské donutil fakt, že se ve stejné situaci v této sezoně už jednou ocitli. V 18. kole při utkání Bohemians 1905 - Plzeň domácí vyhráli 1:0, neuznaný gól tak Západočechy připravil o bod.

"Už tehdy se zástupci klubových obchodních partnerů podivovali," poznamenal Šádek.

Současně ale připustil, že na Slovácku se jeho hráči připravili o body také svojí nedisciplinovaností, když Jan Rezek zahrával penaltu místo určeného Pavla Horvátha a šanci neproměnil.

Chybu udělal i Rezek, že nedal penaltu

"Pokud bychom penaltu dali, určitě bychom vyhráli. Pokud se tedy ptáte, zda byla větší chyba na straně rozhodčích nebo Rezka, pak oba momenty měly na ztrátě bodů stejný podíl," doplnil Šádek.

Chybným verdiktem asistenta Moudrého se bude zabývat komise rozhodčích. Sudí sám dnes svoji chybu přiznal pro server idnes.cz.

"Špatně jsem stál, to je celý problém. Před komisí rozhodčích řeknu, že to byla jednoznačně moje chyba. Všichni to přece viděli," řekl asistent, kterého podle všeho čeká dlouhá pauza.

 

Právě se děje

Další zprávy