Slávisté pokazili Hajduku Split oslavy stého výročí

Aleš Vávra Aleš Vávra
13. 2. 2011 22:40
Hajduk Split - Slavia Praha 0:2 (Kisel, Milutinovič)
Foto: Jakub Šafránek

Split - Fotbalisté pražské Slavie v přípravě dokazují, že by na jaře přece jen mohli zlepšit svým fanouškům náladu po tragické podzimní části sezony.

Nadějného výsledku Pražané dosáhli ve Splitu, kde na hřišti místního Hajduku sehráli utkání v rámci oslav 100. výročí od vzniku klubu.

Čtěte také:
Sparta jde do útoku, chce dát Šmicera k disciplinárce
Další rána pro Slavii. Kisel se v létě vrátí do Sydney

Na hřišti šestinásobného chorvatského mistra, který byl v roce 1911 založen v pražské pivnici U Fleků, zvítězili 2:0. Góly stříleli kapitán Karol Kisel a střídající Zoran Milutinovič.

Slávisté navíc svého soupeře po většinu utkání přehrávali a domácí hráče Hajduku v poločase do kabin vyprovázel pískot. Parádní gól Milutinoviče ve druhé půli dokonce zatleskal celý beznadějně vyprodaný stadion, v jehož ochozech se tísnilo 40 tisíc diváků.

Bouřlivé ovace čtyřiceti tisíc diváků v hledišti si v průběhu druhé půle vysloužili i slávističtí příznivci, kteří Hajduku připravili speciální gratulační choreografii v podobě dortu s nápisem "vše nejlepší". Po zápase pak následoval ohňostroj a světelná show nad místním přístavem.

Oba kluby pojí společná minulost a velmi přátelské vztahy, neboť Slavia asistovala při zakládání Hajduku v Praze. Chorvatskému celku také pomáhala vybudovat klubové základy.

 

Právě se děje

Další zprávy