Bony: Bylo těžké odejít, ale přišel čas na další výzvu

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
1. 2. 2011 7:00
Nebylo lehké odejít, Sparta je moje krev
Bony Wilfried
Bony Wilfried | Foto: Reuters

Praha - "Ve Spartě jsem byl asi tři a půl roku a teď jsem si uvědomil, že přišel čas na další výzvu." To je podle Bonyho Wilfrieda hlavní důvod, proč se rozhodl přijmout nabídku z nizozemského Arnhemu, čtrnáctého týmu v tamní nejvyšší soutěži.

V pondělí poprvé město navštívil, aby absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu. Prohlédl si také stadion, na kterém vyběhne v úterý k prvnímu tréninku.

Čtěte také:
Sparta přichází o svůj klenot. Wilfried jde do Arnhemu
Náhrada za Bonyho. Na Spartu jde hostovat Pekhart

"Sice jsem ještě neměl možnost se setkat s trenérem a spoluhráči, ale to přijde zítra (v úterý)," řekl v rozhovoru pro klubový web Sparty.

Byl bych nerad, kdyby na mě byli fanoušci naštvaní

S rozhodnutím, zda ze Sparty odejít, nebo tam zůstat, měl velké problémy.

Foto: Aktuálně.cz

"Nebylo to lehké, protože Sparta, to je moje krev, znamená pro mě hodně. Já jsem ale věděl, že chci udělat krok dál. Věřím, že mi tohle angažmá pomůže, abych se dostal ještě výš," uvedl útočník z Pobřeží slonoviny, za kterého Sparta získala zhruba 100 milionů korun.

Věří, že jeho rozhodnutí časem pochopí i někteří fanoušci Sparty, kteří jeho odchod berou jako chybu.

"Strašně moc bych byl nerad, kdyby na mě byli fanoušci naštvaní, že odcházím. Musí pochopit, že to rozhodování nebylo lehké pro Spartu, ale i pro mě. Sparta mi dala možnost začít svoji kariéru, poskytla mi ty nejlepší podmínky pro to, abych se zlepšoval. Tohle je ale pro mě velká šance."

Když bude zájem, do Sparty se vrátím

Autor 22 branek v 59 ligových zápasech by si stejně jako v závěru angažmá ve Spartě rád zahrál v reprezentaci vedle hvězd jako Didier Drogba. A angažmá v útočné nizozemské lize by mu k tomu mělo pomoci.

"Věřím, že mi tohle angažmá pomůže, abych se dostal ještě výš. V Nizozemsku se hraje dost rychlý a atraktivní fotbal se spoustou gólů, takže se vážně těším," přiznal dvaadvacetiletý útočník.

Na angažmá v Česku bude však mít ty nejlepší vzpomínky.

"Nejvíce vzpomínat budu asi na titul, to byla paráda. Ale nezapomenu na nic. Mám na Spartě spoustu kamarádů, měli jsme dobrou partu. Zažil jsem ve Spartě nádherné časy, a když budu mít jednou možnost jí to splatit, rád se zase vrátím. Pokud mě tedy bude chtít," dodal.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy