Sparta v rezervní sestavě prohrála s íránským klubem

ČTK ČTK
20. 1. 2011 21:30
Sparta Praha - Persepolis 2:3 (0:1)
Leonard Kweuke
Leonard Kweuke | Foto: Reuters

Dubaj - Fotbalisté pražské Sparty prohráli na úvod turnaje v Dubaji s íránským klubem Persepolis FC 2:3. V sestavě s řadou náhradníků český mistr po celý zápas dotahoval náskok soupeře.

Sparťané se v prvním přípravném utkání dlouho v novém složení hledali, především v útoku byla zřejmá absence afrických útočníků, v záloze s kapitánskou páskou absolvoval premiéru Martin Abena.

Několikrát Spartu podržel brankář Daniel Zítka, ale po dvaceti minutách hry už nestačil na opakovanou penaltu.

Čtěte také:
Slavia zahájila přípravu výhrou. Testovala i Pospěcha

Češi sice dokázali krátce po přestávce vyrovnat, ale brzy se na jejich výkonu začala projevovat nerozehranost a také únava z nočního příletu.

Sparta dvakrát rychle inkasovala, ale Leonard Kweuke pouhé tři minuty po svém příchodu na hřiště dokázal snížit. Další šance už ale jeho spoluhráči proměnit nedokázali.

Chovanec: Budeme se každým dnem zlepšovat

"Bylo zřejmé, že soupeř byl odpočatější. Hráči Persepolisu měli na rozdíl od některých našich lehké nohy, byli dynamičtější, s míčem pracovali ve velké rychlosti. Tři čtyři borci mě skutečně zaujali," řekl sparťanský trenér Jozef Chovanec.

Podle něj hráči spali po příletu jen pár hodin. "Určitě se budeme každým dnem zlepšovat. Kromě náročných tréninků se zaměříme i na regeneraci," uvedl kouč.

V sobotu se Sparta střetne se Zenitem Petrohrad. Také v druhém dnešním turnajovém duelu prohrál evropský klub - Šachtar Doněck podlehl saúdsko-arabskému celku Al Hilál 1:3.

Turnaj MatchWorld Cup v Dubaji:

Sparta Praha - Persepolis (Írán) 2:3 (0:1)
Branky: 50. Třešňák, 66. Kweuke - 22. Sharoki z pen., 55. Zare, 58. Norozi.
Sestava Sparty: Zítka - Adiaba (77. Hejda), Švejdík, Brabec, Pamič - Kadeřábek, Abena, Pavelka (63. Folprecht), Zeman (73. Podaný) - Třešňák (63. Kadlec), Lačný (63. Kweuke).

Al Hilál (Saúd. Ar.) - Šachtar Doněck 3:1 (0:0)

 

Právě se děje

Další zprávy