Další rána pro Slavii. Černý odmítl podepsat smlouvu

Sport Sport
4. 12. 2010 11:20
Jaroslav Černý nepřistoupil na výrazné snížení platu
Jaroslav Černý opouští Slavii.
Jaroslav Černý opouští Slavii. | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Veletoče v kádru fotbalové Slavie pokračují. Ještě včera se zdálo, že vedení pražského klubu uklidnilo situaci v kabině uhrazením části nevyplacených mezd, dnes je vše jinak.

V sešívaném dresu totiž končí záložník Jaroslav Černý. Jedenatřicetiletý záložník sice dostal od Slavie nabídku nové smlouvy, rozhodl se jí nepodepsat. Slavia mu totiž chtěla výrazně snížit plat.

Čtěte také:
Vzpoura zažehnána. Slavia splatila hráčům část dluhu
Nechtěný Besta: Slavia si vymýšlí, ani mi nedala šanci
První vzpoura ve Slavii. Trapp využil pravidlo FIFA

"Pokud chtěl klub uplatnit opci, měl mi nabídnout stejnou smlouvu, jakou mám teď. Jenže nová smlouva byla daleko nižší, a to nešlo akceptovat. Nechtěl bych to konkrétně rozebírat, ale bylo to asi o třetinu," řekl Černý deníku Sport.

V současné slávistické krizi chtěl podle svých slov na jaře pomoci k záchraně, nyní však nevidí jiné řešení než odchod. "Je mi třicet jedna a člověk v tomto věku musí hledět také trochu na sebe. Kdyby to bylo akceptovatelné, tak bych se rozmýšlel, ovšem v tomto případě to nešlo," dodal hráč, který strávil ve Slavii tři roky a získal s ní dva mistrovské tituly.

Černý má údajně nabídky jak z české ligy, tak i ze zahraničí. Smlouva ve Slavii mu vyprší na konci roku.

Čistka ve Slavii tak pokračuje. Klub se rozloučil s Belaidem, Raguedem a Bestou. Petr Trapp vypověděl smlouvu kvůli čtyřem měsícům bez výplaty.

 

Právě se děje

Další zprávy