Vzpoura zažehnána. Slavia splatila hráčům část dluhu

Sport Sport
3. 12. 2010 22:10
Stanislav Vlček: O stávce jsme neuvažovali
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Fotbalisté Slavie Praha zatím s největší pravděpodobností nebudou následovat příkladu svého dnes již bývalého spoluhráče Petra Trappa a v klubu zůstanou.

Vedení Slavie totiž v pátek splnilo svůj slib a hráčům vyplatilo třetinu částky, kterou jim v tuto chvíli dluží. Výplaty hráči nedostali čtyři měsíce.

Čtěte také:
Nechtěný Besta: Slavia si vymýšlí, ani mi nedala šanci
První vzpoura ve Slavii. Trapp využil pravidlo FIFA

Trapp před týdnem využil pravidlo FIFA, podle něhož může hráč po třech měsících bez výplaty jednostranně vypovědět smlouvu. Sešívaným reálně hrozilo, že jeho krok zopakují i další fotbalisté. Vzpoura je teď, alespoň na nějaký čas zažehnána.

Podle útočníka Stanislava Vlček ale situace nezašla tak daleko, aby hráči uvažovali o stávce. "Tak to si myslím, že je nesmysl. Bulvár má tyhle informace rád a někteří lidé jsou určitě rádi, že je na tom Slavia špatně. Ale tak daleko to určitě nezašlo," řekl zkušený fotbalista televizi Nova.

A mluvčí Ondřej Zlámal jeho slova potvrdil. "Hráči by si v žádném případě nebrali za rukojmí vlastní fanoušky," uvedl s tím, že atmosféra v kabině se po uhrazení části mezd vyčistila.

Slavia dlužila hráčům kolem 30 milionů korun, dalších 107 musí zaplatit bývalému majiteli klubu firmě ENIC. Vedení přiznává, že situace je kritická a že klub musí dramaticky zeštíhlit své výdaje.

Zeštíhlování se, jak známo, výrazně dotkne také kádru pražského klubu. Svolení hledat si nové angažmá zatím dostali Tunisané Ragued s Belaidem a útočník Aleš Besta.

 

Právě se děje

Další zprávy