Sparta stáhla náskok Plzně, ta remizovala s Libercem

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
13. 11. 2010 20:25
Slovácko - Sparta 0:2, Plzeň - Liberec 1:1
Foto: Reuters

Uherské Hradiště - Již ve čtvrtém ligovém zápase po sobě zařídilo fotbalové Spartě Praha vítězství duo afrických útočníků Leonard Kweuke - Bony Wilfried, kteří se v sobotu postarali o obě branky úřadujícího mistra v utkání se Slováckem.

Sparta díky vítězství 0:2 stáhla náskok Plzně v čele ligové tabulky na sedm bodů, neboť ta ve svém utkání šestnáctého kola s Libercem remizovala 1:1.

Chovancovo mužstvo do zápasu vstoupilo rychlou brankou z penalty, kterou po faulu Hrubeše proměnil bezpečně Bony Wilfried. Na druhé straně se mohl prosadit rovněž z pokutového kopu v 19. minutě Jiří Valenta, ovšem brankář Blažek jeho slabou střelu vystihl a lapil.

Čtěte také:

Je to až k pláči, litovali po další blamáži slávisté
Baník zachránil bod na Slavii v posledních sekundách
Kladivo na chuligány. Vstupenky budou jen na jméno

O dalších deset minut později se navíc po rohovém kopu dostal míč ke Kweukemu, který přidal svůj pátý gól v posledních pěti zápasech.

Poté se Sparta poněkud stáhla do obrany a domácí toho mohli několikrát využít. Obrovskou šanci měl před půlí například Fujerik, ale vůbec netrefil balon.

Těsně po přestávce navíc Letenské zachránil brankář Blažek, jenž skvěle vyrazil rybičku nešťastného Valenty, který na něj opět nevyzrál.

Slovácko se tlačilo dopředu dál, ale v sobotu mu zkrátka nebylo přáno. Ač Sparta především bránila, na pohodlnou výhru ji to nakonec stačilo, i když i šance Fujerika a Švancary v samotném závěru hodně zaváněly gólem.

Plzeň jen remizovala s Libercem

Aktuální lídr tabulky z Plzně teprve potřetí v sezoně nedokázal ve svém ligovém utkání zvítězit, když na jeho půdě vybojoval v pohledném utkání remízu Liberec, který pod novým trenérem Petrem Radou získal ve třech utkáních sedm bodů.

Pavel Horváth v souboji s Tomášem Frejlachem. Přihlíží Adam Varadi
Pavel Horváth v souboji s Tomášem Frejlachem. Přihlíží Adam Varadi | Foto: ČTK

Hosté překvapivě nastoupili do zápasu s Janem Nezmarem na místě stopera, ovšem penaltu pro Viktorii svým zásahem způsobil Marcel Gecov. Jeho faul na Petrželu potrestal Horváth a zdálo se, že Plzeň směřuje k další výhře.

Jenže po půlhodině hry Lukáš Vácha fantastickou nahrávkou zaskočil celou obranu Plzně, která nechala ve skluzu do prázdné branky zakončit Andreje Keriče.

Ve druhém poločase se střídaly šance na obou stranách: v 68. minutě jen těsně vedle domácí brány pálil Jiří Štajner, na druhé straně zase Davida Bičíka neustále zkoušel dalekonosnými pokusy Pavel Horváth.

Žádná další branka už ale nepadla, a tak Plzeň před svými fanoušky podruhé v sezoně ztratila body za remízu.

16. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - AC Sparta Praha 0:2 (0:2)

Branky: 5. Wilfried z pen., 32. Kweuke. Rozhodčí: R. Hrubeš - Jiřík, Tacina. ŽK: Ondřejka, J. Valenta, Kordula, V. Valenta - Řepka. Diváci: 8121 (vyprodáno).

Sestavy:

Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Kordula, Kubáň - Fujerik, Volešák, V. Valenta, J. Valenta (80. Hlůpik) - Ondřejka (76. Szmek, 90. Nestorovski), Švancara. Trenér: Soukup.

Sparta: Blažek - Adiaba (54. Hoheneder), Brabec, Řepka, Pamič - Sionko (90. V. Kadlec), Vacek, Kladrubský (60. Hejda), Podaný - Wilfried, Kweuke. Trenér: Chovanec.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:1 (1:1)

Branky: 20. Horváth z pen. - 30. Kerič. Rozhodčí: Adam - Chytil, Košec. ŽK: Navrátil, Horváth, Limberský - Vácha, Kelič, Kerič, Fleišman. ČK: 90.+4 Navrátil. Diváci: 6859.

Sestavy:

Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský (48. Jiráček) - Petržela (85. Střihavka), T. Rada, Horváth, Kolář, Rezek - Bakoš (67. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Kelič, Fleišman - Štajner, Vácha, Gecov, Bosančič (71. Papoušek), Breznanik (90.+3 Zeman) - Kerič (90. Dejmek). Trenér: P. Rada.

 

Právě se děje

Další zprávy