Slavia začíná šetřit. Končí Cipro a sportovní ředitel

Sport ČTK Sport, ČTK
1. 11. 2010 21:25
Slavia zrušila oddělení zahraničního skautingu.

Praha - Finančními problémy sužovaná fotbalová Slavia začíná šetřit. Vedení sáhlo k prvním úsporným opatřením, které mají zefektivnit chod klubu.

Ve funkci sportovního ředitele končí Michal Šrámek a vedení ruší také oddělení zahraničního skautingu. Vršovický klub se dohodl také na ukončení spolupráce s hlavním skautem Františkem Ciprem, který v průběhu jarní sezony necelé dva měsíce vedl Pražany v první lize jako kouč po rezignaci Karla Jarolíma.

Čtěte také:
Slavia má další problém. Zadlužený je i stadion v Edenu
Léčba vyhazovem zabrala v Liberci i Ostravě
Potvrzeno: Baník povede od příštího víkendu kouč Marko

Celkem se úsporná opatření ve Slavii dotknou asi třiceti lidí. "Chtěl bych zdůraznit, že za změnami nejsou žádné osobní důvody. Rád bych všem, kteří z funkce odcházejí, poděkoval za práci, kterou pro Slavii odvedli," uvedl dnes na klubovém webu generální ředitel Slavie Miroslav Platil.

Tým z Edenu prochází těžkým obdobím a zápolí s finančními problémy. Jejich důvodem je především fakt, že Slavia dluží přes 100 milionů korun svému někdejšímu majiteli britské společnosti ENIC.

Jednou z variant je insolvence

Vršovické vedení nedávno připustilo, že jednou z variant řešení potíží může být i to, že se klub sám navrhne do insolvence. Některá média spekulovala, že Slavia dluží hráčům výplaty, ale vedení to popřelo.

Podle Platila jsou nynější úsporné kroky nezbytné. "Slavia prochází obdobím, kdy musíme udělat strukturální a personální změny. Týkají se například personálního obsazení sportovního úseku, mládeže, skautingu a marketingového oddělení," uvedl.

"Další úseky klubu jsou podrobovány podobné analýze a potřebné změny budou postupně pokračovat. Jedná se o první fázi změn a celý proces bude samozřejmě pokračovat i v nejbližší budoucnosti," řekl Platil.

Propouštět se bude také u mládeže

V dohledné době dojde také ke snížení počtu členů realizačních týmů v mládežnických kategoriích, ale rozhodně to prý neznamená, že Slavia bude mít méně mládežnických celků než dosud.

"Naším cílem je taková organizace klubu, která by vedla k plnění sportovních cílů v reálných ekonomických podmínkách. Náklady na chod klubu musejí odpovídat jeho reálným příjmům," dodal Platil.

 

Právě se děje

Další zprávy