Spartu znovu spasil Kweuke. Slavia veze bod z Příbrami

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
30. 10. 2010 20:19
Příbram - Slavia Praha 1:1, Bohemians 1905 - Sparta 0:1
Foto: SK Slavia Praha

Praha - Fotbalisté Slavie remizovali ve 14. kole Gambrinus ligy na hřišti Příbrami 1:1 a prodloužili tak svou sérii bez porážky na tři zápasy.

Podruhé za sebou vyhrála Sparta, která vybojovala nejtěsnější vítězství 1:0 na hřišti Bohemians 1905 díky gólu Kweukeho. Ten dokonale zastoupil nemocného kanonýra Wilfrieda. Letenští tak znovu stáhli náskok vedoucí Plzně na devět bodů.

Čtěte také:
Potvrzeno: Baník povede od příštího víkendu kouč Marko
Plzeň čtyřmi góly porazila Teplice. Vede opět o 12 bodů

Ráz střetnutí dvou mužstvev, která již v této sezoně vyměnila trenéry, udála nečekaně rychlá branka. Už v 7. minutě překonal brankáře Zlámala střelou ve skluzu příbramský Klesa.

Nyní byli na tahu slávisté, ovšem proti dobře zformované obraně domácích se prosazovali jen těžko. Po centru Belaida zachraňoval před Koubského hlavičkou Huňa a chybu Pleška při rozehrávce nepotrestal Hora.

Chvíli po změně stran se však devatenáctiletý mladík už prosadil. Po Kiselově vybojovaném míči ve středu hřiště přízemní střelou vyrovnal na 1:1. Pražané se u Litavky radovali z přesné trefy po 234 minutách.

Záhy mohl poslat domácí znovu do vedení Divíšek, jenže u střela mu v dobré pozici nesedla. Poslední příležitost na zlomení remízového stavu měl Huňa, kterému připravil ideální šanci Klesa, ale příbramský útočník prázdnou bránu minul.

V hlavní roli Kweuke

Jen necelých pět tisíc diváků přilákalo do Edenu malé pražské derby. Tomu také odpovídla úroveň zápasu. Bojovné bitvě dodávaly v úvodu na zajímavosti a vzruchu především kuriózní situace. V 7. minutě si kousek za polovinou zpracoval Blažkův výkop Kweuke a pohotovou střelou zaskočil vyběhnutého Sňozíka. Radost mu zkazilo pouze (ne-)dobře umístěné břevno.

Leo Kweuke se konečně rozstřílel
Leo Kweuke se konečně rozstřílel | Foto: Jakub Šafránek

Po dalším uplynutí stejného časového úseku se vylekal také sparťanský gólman Blažek. Štohanzlův centr odkopnul Pamič tak šikovně, že se brankář Letenských musel pořádně natahovat, aby míč neskončil v bráně.

V polovině prvního poločasu rozezvučel Kweuke bohemácké břevno podruhé. Tentokrát hlavičkou po rohovém kopu Podaného.

Po změně stran sparťané svého soupeře pořádně zmáčkli a možná měli také kopat penaltu. Rozhodčí Zelinka však po souboji Kweukeho s Niklem pokutový kop neodpískal.

V 55. minutě už spolupráce Podaného s Kweukem zafungovala stoprocentně, když kamerunský útočník hlavou přetavil centr z levé strany ve vedoucí gól. Pro Kweukeho to byla po brance proti Liberci druhá trefa ve sparťanském dresu.

Domácí se trápili především v ofenzivní fázi, a tak se do šancí dostávali hodně sporadicky. V 70. minutě jim hosté málem nabídli vyrovnání, když to opět zaskřípalo v domluvě mezi Řepkou a Blažkem, ovšem dotírající Nešpor měl přece jen k míči daleko.

V závěru se ještě ke střelám dostali Moravec a Cissé, na výrazné ohrožení sparťanské brány to však nestačilo.

14. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky:
7. Klesa - 50. Hora. Rozhodčí: Drábek - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Macek - M. Černý. Diváci: 5311.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Macek (83. Videgla), Borek (57. M. Štochl), Divíšek (90. Jurdík) - Huňa. Trenér: Nádvorník.
Slavia: Zlámal - Janda, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Hora, Kisel, Jarolím, Belaid (67. Trapp), M. Černý - Vyhnal (74. Hloušek). Trenér: Petrouš.

Bohemians 1905 - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka:
55. Kweuke. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Slavík. ŽK: Držík, Hartig, Lukáš, Trubila - Vacek, Řepka, Kušnír. Diváci: 4704.
Bohemians 1905: Sňozík - Cseh, Lukáš, Nikl, Jindřišek - Moravec, Škoda, Držík (77. Ibragimov), Štohanzl (30. Trubila) - M. Nešpor, Hartig (83. Cissé). Trenér: Hoftych.
Sparta: Blažek - Kušnír (67. Matějovský), Brabec, Řepka, Pamič - Vacek, Kladrubský, Kucka (77. Hejda), Podaný - Kadlec (90. Hoheneder), Kweuke. Trenér: Chovanec.

 

Právě se děje

Další zprávy