Zbrojovka smetla 7 góly Slovácko. Slavia je už devátá

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
24. 10. 2010 20:00
BNO-SLO 7:0,OLO-BOH 3:1,OST-JAB 1:3,SLA-CBU 4:0
Brněnští fotbalisté vyrovnali největší kanonádu sezony. Sedm gólů dostali fotbalisté Ústí od Plzně
Brněnští fotbalisté vyrovnali největší kanonádu sezony. Sedm gólů dostali fotbalisté Ústí od Plzně | Foto: FC Zbrojovka Brno

Praha - Dosud byli spíš jen pro smích, protože byli poslední a na kontě inkasovaných branek mají suverénně největší počet gólů.

Fotbalisté Zbrojovky Brno však ve 13. kole první ligy zostudili v derby Slovácko 7:0 a opustili poslední příčku tabulky. O skóre se dostalo před Ústí, stejně bodů má i čtrnáctý Baník. 

Slovácko i přes debakl zůstává na sedmé příčce. Jeho trenér Miroslav Soukup, který v Brně dlouho působil jako asistent, však po zápase sliboval, že utkání bude mít pro jeho svěřence těžké následky v podobě trestů.

Čtěte také:
Série Plzně skončila, v přestřelce prohrála v Boleslavi
Tepličtí dvěma góly v závěru otočili zápas s Hradcem
Daň za výhru nad Plzní. Boleslavi se zranil Chramosta

Brno kanonádou vyrovnalo střelecký rekord této sezony. Plzeň na domácím hřišti stejným způsobem porazila fotbalisty Ústí.

Slavia po osmi zápasech konečně vyhrála

Z 16. místa až na deváté postoupil loňský mistr ze Slavie, který se z průběžně posledního místa odpoutal výhrou 4:0 nad Českými Budějovicemi. Těm zůstala osmá příčka.

Karol Kisel se svým šestým gólem sezony postaral o nastartování střeleckého probuzení Slavie
Karol Kisel se svým šestým gólem sezony postaral o nastartování střeleckého probuzení Slavie | Foto: Aktuálně.cz

Slavia se dočkala výhry po předchozích osmi zápasech bez vítězství. Doma tak v této sezoně vyhrála doma teprve podruhé, navíc poprvé po dvou letech doma vstřelila více než tři branky.

Výhru nastartoval gólem v úvodu Karol Kisel, který si připsal šestý gól v sezoně.

Na druhé místo se vrátila olomoucká Sigma, která si třemi góly na přelomu poločasů zajistila výhru 3:1 nad Bohemians 1905, kteří naopak klesli na 12. příčku. Olomouc tak ztrácí na vedoucí Plzeň už 'jen' devět bodů.

Třetí gól Sigmy si připsal Michal Hubník, který se devátým gólem v sezoně dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Jana Rezka z Plzně.

Jablonec poprvé v sezoně vyhrál venku

O dva body za pátou Spartu se posunuli fotbalisté Jablonce, kteří poprvé v sezoně zvítězili v lize na hřišti soupeře. Odnesl to ostravský Baník, kde Jablonec zvítězil 3:1, přestože už od 17. minuty prohrávali.

Severočeši vyhráli v Ostravě poprvé po 13 letech. Úvodním gólem Jablonce se o to postaral Tomáš Pekhart, který se trefil v této sezoně už poosmé a na vedoucí duo Hubník-Rezek mu v tabulce střelců chybí jediný zásah. 

Právě Spartu čeká v pondělí od 18 hodin zápas na hřišti Liberce, kde se jí dlouhodobě nedaří. Pokud se jí však podaří zvítězit, dotáhne se znovu na Sigmu. Liberec by se v případě výhry posunul ve vyrovnané tabulce na sedmé místo.

13. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 7:0 (4:0)
Branky:
10. a 32. Michálek (obě z pen.), 28. Rýdel, 34. Kalabiška, 56. Střeštík, 65. Polách, 83. Šamánek. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Santarius. ŽK: Husár, Střeštík, Kalabiška - Kuncl, Mezlík, J. Valenta, Ondřejka. ČK: 31. Filipko (Slovácko). Diváci: 2245.
Brno: Lejsal - Hamouz, Trousil, Hudec, Husár - Michálek, Dostálek (60. Simerský), Polách (74. Šamánek), Rýdel, Střeštík (62. Hodek) - Kalabiška. Trenér: Večeřa.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút (70. V. Valenta), Kubáň - Hlúpik, J. Valenta (32. Fryšták), Volešák, Reinberk - Švancara, Ondřejka (61. Fujerik). Trenér: Soukup.

Sigma Olomouc - Bohemians 1905 3:1 (1:0)
Branky:
42. Navrátil, 47. Petr, 49. Hubník - 69. Škoda. Rozhodčí: Královec - Lhoták, Tacina. ŽK: Vepřek - Sňozík, D. Nešpor, Ibragimov. Diváci: 5620.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer (59. Ordoš), Navrátil, Rossi (68. Šultes), Hořava - Petr, Hubník (86. Kalas). Trenér: Pstoka.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, D. Nešpor - Moravec, Držík, Štohanzl, Trubila (66. Ibragimov) - Škoda, Hartig (53. M. Nešpor). Trenér: Hoftych.

Baník Ostrava - Baumit Jablonec 1:3 (1:2)
Branky:
17. Neves z pen. - 35. Pekhart, 43. Loučka, 81. Piták. Rozhodčí: K. Hrubeš - T. Kovařík, Štěrba. ŽK: Řezník, Neves - Zábojník, Kovařík, Vošahlík, Drsek. ČK: 74. Baránek (Ostrava). Diváci: 3194.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Frejlach (68. Hušbauer) - Varadi, Vrťo (56. Fantiš, 75. Daněk), Zeher. Trenér: Koubek.
Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Drsek, Jablonský - Vošahlík (85. Haurdič), Loučka, Piták (90. Huber), Kovařík - Pekhart, Lafata (90. Eliáš). Trenér: Komňacký.

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 4:0 (1:0)
Branky:
2. Kisel, 50. Hora, 64. Čelůstka, 78. M. Černý. Rozhodčí: Damková - Jiřík, Moláček. ŽK: Dembélé, Hora - Laštovka, Žižka. ČK: 60. Laštovka. Diváci: 4056.
Slavia: Zlámal - Janda, Čelůstka, Trapp, Hubáček - M. Černý (78. Koreš), Dembélé (46. Jarolím), Kisel, Belaid, Hora - Vyhnal (62. Hloušek). Trenér: Petrouš.
Budějovice: Kučera - Laštovka, Lencevič, Lengyel, Žižka - Mezlík, Černák, Rakovan (83. Šíma), Otepka, Pecka (74. Stráský) - Ondrášek (55. Hudson). Trenér: Šilhavý.

 

Právě se děje

Další zprávy