Sigma vyhrála na Slovácku a jde o skóre před Spartu

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
18. 10. 2010 20:05
1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)
Fotbalisté Sigmy jako první tým v sezoně vyhráli na Slovácku
Fotbalisté Sigmy jako první tým v sezoně vyhráli na Slovácku | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Fotbalisté Sigmy Olomouc zvítězili v dohrávce 12. kola první ligy 2:0 na hřišti Slovácka a v tabulce se posunuli na druhé místo o skóre před Spartu. Na vedoucí Plzeň však oba týmy ztrácejí už dvanáct bodů. 

Sigma, která vyhrála na Slovácku jako první mužstvo v sezoně, tak bodovala po dvou předchozích prohrách. Slovácko naopak po prohře na Baníku nebodovala už podruhé v řadě a v tabulce klesla na sedmé místo.

Tým z Uherského Hradiště tak v nejvyšší soutěži podlehl Sigmě na svém hřišti vůbec poprvé.

Čtěte také:
Bohemians otočili zápas s Libercem a jdou na 8. příčku
Spartu pokořily i Teplice, na Letenské ztrácí jen bod
Plzeň smetla Brno a je půlmistrem. Sparta ztrácí 12 bodů
Stále u dna. Slavia nedokázala zlomit oslabené Ústí

Vedení fotbalistů Liberce odmítlo Petříkovu rezignaci

Na vývoji zápasu se hodně podepsala 4. minuta. Po kombinaci olomouckých útočníků Hubníka s Petrem zapomněla obrana Slovácka na juniorského reprezentanta Tomáše Hořavu, který z hranice šestnáctky mířil přesně k tyči Filipkovy brány.

Fotbalisté Sigmy Olomouc slaví gól.
Fotbalisté Sigmy Olomouc slaví gól. | Foto: Aktuálně.cz, Tomáš Adamec

Slovácko bylo ofenzivní hrou svého soupeře zaskočeno a do své první šance se dostala až na konci poločasu. Brankář Drobisz si však poradil se dvěma střelami Volešáka, Ondřejkova hlavička pak mířila vedle.

Po přestávce se naopak jevil mnohem lépe domácí tým. Jenže Slovácko se nedokázalo přes dobře fungující olomouckou obranu prosadit do koncovky, naopak z brejků čím dál více hrozili hosté.

Jeden z těchto protiútoků také vedl k pojištění olomouckého vedení. V 69. minutě centroval z pravé strany Petr, obránce Mezlík míč nešťastně přizvedl a Hubník z voleje poslal míč do sítě, čímž zaznamenal osmý ligový gól v sezoně.

A protože ani závěrečná snaha Slovácko nevedla alespoň k náznaku gólové šance, radovali se hosté ze zasloužené výhry.

Soukup: Zcela jsme zaspali začátek

Trenér Slovácka Miroslav Soukup přičítal první prohru v sezoně na domácím hřiště rychle inkasovanému gólu.

Miroslav Soukup
Miroslav Soukup | Foto: Reuters

"Rychle inkasovaný gól sice zápas nerozhodl, ale hodně utkání ovlivnil. Zcela jsme zaspali začátek, ve kterém měla Olomouc dvacet minut výraznou převahu a my jsme pouze odkopávali míče," řekl Soukup po zápase ČTK.

"Mohu být spokojen s tím, že jsme se herně soupeři vyrovnali. Prohráli jsme proto, že jsme nebyli produktivní," dodal Soukup.

I trenér soupeře Zdeněk Psotka viděl příčinu výhry svého týmu v dobrém úvodu zápasu. "Vytvořili jsme si velký tlak, který jsme korunovali brankou. Ta byla po předcházejících dvou zápasech, kdy jsme vyšli střelecky naprázdno, hodně důležitá."

Radoval se i z návratu na druhé místo tabulky. "Po porážkách v Teplicích a doma se Spartou, kdy jsme nezvládli závěr zápasu, by se na nás dotáhlo i Slovácko a týmy z čela tabulky by nám utekly. Proto je vítězství velmi důležité," řekl Psotka.

12. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)
Branky:
4. Hořava, 69. Hubník. Rozhodčí: Paták - Filípek, Handlíř. ŽK: Ondřejka - Petr, Hubník. Diváci: 5138.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Reinberk, Mezlík, Kubáň (84. Szmek) - Fujerik (69. Nestorovski), Kordula, Volešák, J. Valenta (75. Hlúpik) - Ondřejka, Švancara. Trenér: Soukup.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Hořava, Rossi, Bajer - Petr (74. Machalický), Hubník (86. Ordoš), Šultes (53. Navrátil). Trenér: Psotka.

 

Právě se děje

Další zprávy