Spartu pokořily i Teplice, na Letenské ztrácí jen bod

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
16. 10. 2010 20:35
AC Sparta Praha - FK Teplice 0:2 (0:1)
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Již druhou porážku si v tomto týdnu připsala fotbalová Sparta, která po senzačním selhání v poháru nestačila v lize na Teplice, jimž na Letné podlehla 0:2.

Obě branky Severočechů vstřelil Ajdin Mahmutovič, který přetavil v gól dvě ze tří střel Teplic.

"Je to velký výsledek. Sparta měla převahu i držení míče, ale my jsme byli maximálně efektivní," sdělil po zápase České televizi Jiří Plíšek.

Čtěte také:

Bohemians otočili zápas s Libercem a jdou na 8. příčku
Policejní zásah proti sparťanům byl prý v pořádku
Šéf Slavie připustil, že klub nemusí zvládnout dluhy
Bojkot je u konce. Fanoušci Slavie se vrátí do ochozů

"Soupeř přijel s defenzivní taktikou, ale my jsme bohužel nebyli schopni přejít do rychlé kombinace. Naše snaha nevedla k ničemu, vždy před námi stál obranný val. Tahle ztráta hodně bolí, obzvlášť před utkáním Evropské ligy," reagoval Josef Chovanec.

První půlhodina zápasu přitom žádné překvapení utkání nevěstila, Teplice především dobře bránily a Sparta se dopředu nijak nehrnula.

Pak ovšem na hranici šestnáctky napřáhl Mahmutovič, jehož nepovedenou střelu do protipohybu brankáře Jaromíra Blažka ztečoval  Erich Brabec. Jediný další zajímavý okamžik první půle přišel po střele Sionka, ale Tomáš Grigar se poprvé vyznamenal.

Foto: Jakub Šafránek

Druhou půli začali Rudí náporem a zdálo se jen otázkou času, kdy hráz Severočechů povolí.

Nejprve jen centimetry chyběly Wilfriedovi k tomu, aby za záda umístil střelu Kadlece, o chvíli později zase Grigar s vypětím všech sil vytáhl utěšenou ránu Sionka na břevno.

Jenže v 66. minutě přišel druhý šok pro domácí. Teplice rychle rozehrály aut, Vlastimil Vidlička nacentroval do vápna a nehlídaný Mahmutovič hlavou pohodlně zavěsil.

I když se poté Chovancovi svěřenci snažili ještě utkání zvrátit, recept na obranu Teplic nenašli, a to ani po závaru v 89. minutě, kdy míč neprotlačil do odkryté brány Kweuke, ani v nastavení, kdy se při střele Kucky naposledy vytáhl někdejší gólman Sparty Grigar.

Letenské tak může těšit alespoň to, že se na hřišti ukázal ex-reprezentant Ondřej Kušnír, vrátivší se do hry po vleklém zranění.

12. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - FK Teplice 0:2 (0:1)

Branky: 31. a 56. Mahmutovič. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Wilczek. ŽK: Brabec - Mahmutovič, Vidlička, Vondrášek, Rosa. Diváci: 6942.

Sestavy:

Sparta: Blažek - Adiaba (46. Podaný), Řepka, Brabec (86. Kušnír), Pamič - Sionko (65. Kweuke), Vacek, Kladrubský, Kucka - Wilfried, Kadlec. Trenér: Chovanec.

Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Matula, Rosa - Siva, Čajič, Hošek, Vondrášek (77. Stožický), Mareš - Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

 

Právě se děje

Další zprávy