Slavia měla v poháru namále. V osmifinále vyzve Žižkov

Red Spo, ČTK
12. 10. 2010 20:00
Slavia Praha - Ústí nad Labem 3:2
O dvě branky se postaral Karol Kisel
O dvě branky se postaral Karol Kisel | Foto: SK Slavia Praha

Praha - Fotbalisté Slavie Praha zkompletovali šestnáctku účastníků osmifinále Ondrášovka Cupu.

V dohrávaném utkání 3. pohárového kola zdolali v Edenu Ústí nad Labem 3:2, když dvě branky dal Kisel a jednu Koubský, za hosty skórovali Jindráček a Veverka.

Slavia se v boji o čtvrtfinále dvakrát střetne v pražském derby s Viktorií Žižkov.

Čtěte také:
Sparta vypadla z poháru. Na penalty prohrála v Sokolově
Plzeň i České Budějovice jdou v Ondrášovka Cupu dál

Hned v první minutě hostující gólman Buček špatně odkopl malou domů jen ke Kiselovi, jenže od toho se míč odrazil příliš daleko a stopeři si s jeho výpadem poradili. Po úvodním tlaku Slavie ale udeřili hosté. V 16. minutě nechali domácí ve středu hřiště prostor Jindráčkovi, který z pětadvaceti metrů přesně trefil růžek Zlámalovy branky.

Slavia rychle vyrovnala. Za čtyři minuty se po rohu míč odrazil k Trappovi, který tvrdě vypálil a míč mířící vedle branky se odrazil od Koubského do sítě. Ještě do poločasu dvakrát pálil Kisel, ale oba jeho pokusy hosté zblokovali. Vyhnal se po přihrávce za obranu ocitl sám před brankářem, ale střelu poslal vedle pravé tyče.

Další góly přišly po přestávce. V 50. minutě si Kisel naběhl na kolmici, gólman Buček se mu vrhl pod nohy a rozhodčí bez váhání ukázal na penaltu. Sám faulovaný ji bezpečně proměnil. Zvýšit mohl volný Belaid, ale slabě vystřelil přímo na Bučka. Jasnou šanci zahodil v 63. minutě Vyhnal, jenž šel sám na branku, ale z deseti metrů přestřelil. Okamžitě poté jej nahradil Hloušek.

Pojišťovací branku přidal Kisel. Janda odcentroval, na přední tyči Hora pustil míč za sebe na Kisela, ten si jej zpracoval a poslal přesně k pravé tyči. Konec zápasu ale zdramatizoval gólman Zlámal, který neudržel Volkovu střelu z dálky a Veverka snížil. V závěru ještě domácí Koreš nastřelil tyč, na druhé straně pak slávisté v poslední chvíli zblokovali střelu Francovi a mohli se radovat z postupu.

3. kolo fotbalového Ondrášovka Cupu:

Slavia Praha - Ústí nad Labem 3:2 (1:1)
Branky:
51. z pen. a 68. Kisel, 20. Koubský - 16. Jindráček, 82. Veverka. Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Pilný. ŽK: Jindráček, Gibala (oba Ústí). Diváci: 2103.

Osmifinálové dvojice (první zápasy 27. října, odvety 10. listopadu):
Sokolov - Mladá Boleslav, Viktoria Plzeň - Opava, Karviná - Zbrojovka Brno, Slavičín - Kroměříž, Teplice - Dynamo České Budějovice, Viktoria Žižkov - Slavia Praha, Písek - Sigma Olomouc, HFK Olomouc - Baumit Jablonec.

 

Právě se děje

Další zprávy