Sparta vypadla z poháru. Na penalty prohrála v Sokolově

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
9. 10. 2010 16:05
Sokolov - Sparta 1:1 (1:1), na penalty 4:1
Sparta doplatila na zahazování gólových příležitostí a dvě neproměněné penalty
Sparta doplatila na zahazování gólových příležitostí a dvě neproměněné penalty | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Fotbalisté pražské Sparty končí v Ondrášovka Cupu už ve třetím kole. V českém poháru na hřišti druholigového Sokolova hráli po 90 minutách nerozhodně 1:1, na penalty pak prohrála 1:4.

Za Spartu neproměnili před téměř šestitisícovou návštěvou hned první dva pokutové kopy Brabec a Pamič, naopak domácí tým proměnil všechny. Rozhodující penaltu si zapsal Kaplan.

Sparta nastoupila bez reprezentantů Kadlece, Wilfrieda a Kucky, volno dostal Sionko a mezi náhradníky stále ještě byl dlouhodobý rekonvalescent Kušnír.

To se možná projevilo už v úvodu, když dal Duchnič v deváté minutě vedoucí gól. O pět minut později byl však v pokutovém území faulován Kweuke a nařízenou penaltu proměnil Vachoušek.

Letenští si trvalý tlak vytvořili až v závěru základní hrací doby. Matějovský ale trefil jen břevno, a tak se muselo rozhodnout o postupujícím v rozstřelu.

Čtěte také:
Plzeň i České Budějovice jdou v Ondrášovka Cupu dál
Liberec vypadl z poháru, Brno a Boleslav měly namále
Jablonec udolal v poháru Duklu až na penalty

Obhájce ligového prvenství je už sedmým prvoligistou, který z českého poháru v této sezoně vypadl. Už dříve skončily týmy Slovácka, Liberce, Hradce Králové, Příbrami, Ostravy a Bohemians 1905.

Jeden prvoligista vypadne i v úterý. V posledním nesehraném zápase 3. kola se střetne pražská Slavia a Ústí nad Labem.

Svěřenci bývalého reprezentanta Radoslava Látala ze Sokolova v osmifinále sehrají dvojzápas s Mladou Boleslaví. Nejprve 27. října na vlastním hřišti, odveta je pak na programu 10. listopadu.

Výsledek:

Baník Sokolov - Sparta Praha 1:1 (1:1), na pen. 4:1
Branky:
9. Duchnič - 14. Vachoušek z pen. Penalty proměnili: Podrazký, Hanzlík, Šilhan, Kaplan - Vacek. Penalty neproměnili: nikdo - Brabec, Pamič. Rozhodčí: K. Hrubeš - Teuber, Štěrba. Diváci: 5839.
Sestava Sparty: Zítka - Adiaba, Řepka, Brabec, Pamič - Vacek, Vachoušek (58. Třešňák), Matějovský - Zeman (66. Jeslínek), Kweuke (89. Lačný), Podaný. Trenér: Chovanec.

 

Právě se děje

Další zprávy