Jarolím ve Slavii přece jen končí, nahradí ho Petrouš

Ivo Pospíšil
29. 9. 2010 15:00
Slavii povede do konce podzimní části Michal Petrouš
Karel Jarolím
Karel Jarolím | Foto: www.slavia.cz

Praha - Nabídl rezignaci, která však nebyla přijata. Kouč pražské Slavie Karel Jarolím se ale i přesto rozhodl, že ve funkci hlavního trenéra skončí.

Zkušený kouč to oznámil hráčům ve středu před tréninkem, kterého se pak už nezúčastnil.

Čtěte také:
Jarolím podal rezignaci. Vedení klubu ji však nepřijalo
Jarolím chce skončit, Slavii dělí bod od sestupu
Jarolím v nepřízni fanoušků. Slovácko může tlak zvýšit

Ve funkci ho pak do konce podzimní části nahradí dosavadní asistent Michal Petrouš.

"Přestože vedení klubu o víkendu odmítlo rezignaci Karla Jarolíma, trenér se ve středu rozhodl ve své funkci skončit. V práci nadále pokračuje realizační tým, Michal Petrouš přebírá funkci hlavního trenéra, povede čtvrteční předzápasový trénink," uvedl na oficiálních stánkách klubu ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

Sám Jarolím byl již byl kvůli špatným výsledkům delší dobou pod tlakem. Nespokojenost dávali najevo především fanoušci, kteří se již několik týdnů domáhali jeho odvolání.

Slavia totiž v letošní sezoně herně i střelecky tápe. Po prohře v derby se Spartou navíc nestačila minulý pátek ani Slovácko a po  výsledku 0:3 ji dělí jen jeden bod od sestupových pozic.

"Trenér Karel Jarolím odůvodnil tím, že na svém odchodu trvá, protože mediální tlak na jeho osobu narušuje pracovní klima v týmu a neumožňuje jeho plné soustředění na přípravu na utkání," dodal Zlámal.

Otázkou ovšem zůstává, kdo Slavii povede v jarní části sezony. Hlavními kandidáty na post jsou Dušan Uhrin mladší, jenž před několika dny skončil v kyperském AEL Limasolu, nebo například lodivod reprezentační jednadvacítky Jakub Dovalil.

Ze hry je naopak František Cipro, který za Jarolíma zaskočil po jeho prvním odvolání na konci loňské sezony.

 

Právě se děje

Další zprávy