Olomouc poprvé padla. V bazénu ji porazily Teplice

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
27. 9. 2010 21:05
Teplice - Olomouc 1:0
Foto: fkteplice.cz

Praha - Fotbalisté Olomouce prohráli v dohrávce 10. kola Gambrinus ligy v Teplicích 0:1 a vůbec poprvé v letošní sezoně ztratili všechny tři body.

Utkání rozhodla šťastná tečovaná střela Vidličky ze 78. minuty.

Hanáci tak sice s 19 body stále zůstávají na druhé příčce, ale od třetí Sparty je dělí jen lepší skóre. Severočeši poskočili na šesté místo.

Čtěte také:
Plzeň opět zvítězila, v Edenu řádili fandové tří týmů
Sparta zachránila remízu s Boleslaví, Slovan smetl Brno
Slavia selhala i na Slovácku. Jarolím zvažuje demisi

V nevlídném počasí se na teplická Stínadla vydala nejnižší návštěva sezony - jen dvě tisícovky nejstatečnějších.

A rovněž hráči by na trávník asi nejraději nevyběhli, neboť podmáčený terén toho k vymýšlení opravdu mnoho nepovoloval. Sigma se i přesto snažila vsadit na technický fotbal, který ji zdobí celý podzim. Tentokrát s ním však neměla šanci.

To teplické pokusy byly důraznější i nebezpečnější. Jako například Ljevakovičova rána z dálky, kterou Drobisz jen tak tak vytáhl na roh. O chvíli později mohli otevřít skóre Smejkal a Mahmutovič, ale ani jeden z nich míč po rohu na hranici malého vápna netrefil. V další šanci poslal mladý debutant Čajič odražený míč jen těsně nad břevno.

Ke konci poločasu zahrozili také hosté, když nebezpečnou střelu Hubníka vyškrábnul Grigar.

Bosňan Čajič měl na noze gól i chvíli po změně stran, ovšem také tentokrát mířil s úhlu nepřesně.

Po hodině hry o sobě dal poněkolikáté vědět špatný terén, který zabrzdil nadějný kontr domácích, a tak z něj nakonec byla jen střela Mareše. Benjamínek Čajič o sobě dával vědět i nadále, když přihrávku za obranu ještě křižně posílal na Mahmutoviče. Ten však na jeho pas nedosáhnul.

V 78. minutě se již Teplice radovaly. Několikrát odražený rohový kop se dostal k Vidličkovi, který jej z notné dálky i díky teči poslal do olomoucké sítě.

V samém závěru se ještě sám na Drobisze řítil Mareš, ovšem utopil se v kličkách. Teplické to však nakonec mrzet nemuselo.

10. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka:
78. Vidlička. Rozhodčí: Matějek - Mencl, Slavík. ŽK: Mareš, Verbíř - Škerle, Drobisz, Rossi. Diváci: 2010.

Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Matula, Rosa - Kalivoda, Ljevakovič (72. Siva), Čajič, Mareš - Vondrášek (75. Verbíř), Mahmutovič (87. Zoubele). Trenér: Plíšek.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava (90. Murin)- Petr (66. Šultes), Hubník, Navrátil (81. Ordoš). Trenér: Psotka.

 

Právě se děje

Další zprávy